Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Sport - 2019. 12. 07.

Szeretem és tisztelem a sportolókat. Ha nézem a versenyüket, mérkőzéseiket, együtt drukkolok, örülök vagy szomorkodom a versenyzőkkel és az edzőkkel. Egy bonyolult, mindenre kiterjedő szakszerű elemzésre nem vállalkozom, de a mai napra összejött sok jó és rossz is. Leírom, kíváncsi vagyok jelen esetben milyen próféta lennék. Az életünk minden eleme minden pillanatban változik és a mi lett volna ha végtelen variációja szerintem értelmetlenné is válik.

Hosszú Katinkával kezdem. Gratulálok a kiváló eredményekhez. Kimagasló világszinten az Ön teljesítménye. Akarat ereje, bátorsága, közösség formáló képessége, közéleti szerepvállalása példaértékű. Ön egy zseni és igazi példakép. Boldogságot és további sok sikert kívánok. Önnek egy parlamenti tagokat megillető mentelmi jog járna, nehogy bántsa valaki. Ön úgysem élne vissza evvel mint ahogy ezt sokan megteszik. Sok sikert a csapattársaknak is.

Gratulálok a gyorskorcsolyázók Világkupa sikereihez. Shaolin Sándor hasonló erényeket csillogtat mint Katinka. Jó úton jár. Kitartást és sok szerencsét kívánok.

A női kézilabda válogatott már sokkal bonyolultabb kérdés. A világ egyik legfiatalabb válogatott csapata..Tehetségesek és sok jó eredményt már elértek. Nem ők tehetnek arról, hogy sok 25 és 30 év közötti játékos eltűnt és így vagy úgy de cserben hagyta a csapatot. Akár csak a Ferencvárosnál.. A lányok több mérkőzést játszottak mint amit az ideális fejlődésük érdekében játszani kellett volna. Terhelés, pihenés,étkezés és kikapcsolódás aránya messze elmaradt az ideálistól. Az edzéselmélet órán gyakran hallottam: sosem lesz olyan mint amilyen lehetett volna. Kívánom, hogy türelmesek legyenek veletek az edzők és a vezetők. Néhány év múlva pár kiló izom többlettel, új ötletekkel színesített játékkal világverők lesztek. Kívánom, hogy továbbiakban is sportszerűen játszatok.

Mielőtt áttérnék a labdarúgásra, néhány megjegyzést tennék a játékvezetésre. Ha rosszul tevékenykedik a bíró ,eltűnnek a szponzorok és a befektetők. Ha a bíró engedi a durva játékot, képtelenség a fiatal játékosokat beépíteni a csapatokba. Ha a nézők tüntetnek és balhéznak az igazságtalan ítéletek miatt, még a vétlen és hátrányos helyzetbe került csapatot büntetik sportszerűtlenségért .Egy ilyen közegbe az utánpótlás is elsorvad. Miért téved a bíró? Számos oka van. Nem jó a bíró. Alkalmatlan és tehetségtelen. Második eset az elfogultság .Mi lehet az oka? Személyes szimpátia , hazai pálya, felettese kérése, a mérkőzés alatt negatív hatások érik stb...Ebben az esetben a bíró minden vitás esetet a kedvezményezett csapat javára ítél. Kiprovokálja a reklamálást melyeket sárga és piros lapok kísérnek. Ezeknek a bíróknak a szakma sajnos megbocsájt. A harmadik ok börtönnel büntethető de bizonyítani rendkívül nehéz. Bunda, fogadási csalás stb... A hétvégén láttam igazságtalan sárga és piros lapot, büntetőt melyet nem ítéltek meg, és még sorolhatnám. Érdekli ez a riportereket, az újságírókat, a bírói testületeket vagy a szakértőket? Látszólag nem. Nagyon simogató kritikákat írnak és mondanak. Nehogy össze vesszünk mi akik ebből a játékból élünk!. Szégyen ez minden résztvevőre nézve.

Labdarúgásra is kiemelten vonatkozik az előző kritika. A másod osztályban még durvább a játék.

A sportszerű csapatok mindig hátrányban vannak. Ők csak 10-15 szabálytalanságot vétenek egy mérkőzésen. A 25-35 alkalommal vétkezők mindig megmagyarázzák. Férfias, lelkes, nagy akarással, és agresszíven jelzők hangzanak el a mérkőzés értékelésénél. Csak arról nem beszélnek, hogy ki hergeli föl őket. A csapat edzője vagy a külföldről hazajött idősebb játékosok akik mellékesen minősíthetetlen hangnemben beszélnek a bíróval. Játékvezető meg engedi. Ferencvárosnak évekig kellett elszenvedni a lejtős pálya hátrányát. Idén egy keveset javult a helyzet, de ez még mindig nem egy korrekt játékvezetés. A játékosoknak nagyobb az önuralmuk és inkább a játékra figyelnek .Gratulálok az eddigi eredményhez és a jó játékhoz. Irány Bulgária. Sok sikert kívánok csütörtökre és az elkövetkező mérkőzésekre.

Ha valami csoda folytán eljutna hozzátok ez a néhány tanács...Úgy lépjetek pályára mint akinek nincs veszteni valója.

Két beállóval és két ékkel kezdeném a játékot. Nem pozíció játékkal!

Ha az ellenfélnél van a labda a letámadást csak a félpálya környékén kezdeném meg.

A hátvédek álljanak bele a lövésekbe. Ha a támadást segítik, csak egyszerű játékban vegyenek részt és a tizenhatostól rúgjanak kapura.

A magas, jól fejelő de egy kicsit suta lábú középpályások biztonsági játékra törekedjenek és ne adják el a labdát.

Jó az erőnlétetek. Ha meginogna az ellenfél persze le kell csapni,de türelem. Az idő nektek dolgozik.

A bíróval vigyázzatok ahogy eddig is tettétek.

Tizenegyest és a szabadrúgást a legjobban játszó és a legvagányabb rúgja. Messzebbről nekifutva és a most divatos pillanatnyi megtorpanással.

Szögletnél és oldalról beívelésnél a tizenhatos átlós találkozási pontjától is induljon valaki.

A labdákat ne az első szándékból passzoljátok és alkalmazzatok lövőcseleket.

Rebrov kiváló edző és tudom hogy meg fogja oldani ezt a nehéz feladatot is. Elnézést ezért a néhány tanácsért de játéknak jó.

Végezetül egy vicc. A stadionban elsötétednek a reflektorok a mérkőzés közben. Hívják a gondnokot. Elnézést kér mindenkitől ugyanis mozgásérzékelőre állította a reflektorokat....

Tovább


Képzelt riport

Nem, nem a rock vagy pop fesztiválról. Az csodálatos volt. Bevillannak a rendszerváltás előtti együttesek, bandák. Jobbnál jobb együttesek. Ha ma lennének fiatalok, az ekkora tehetséggel megáldott zenészek közül sokan világhírűek lennének. Ezeknek a zenekaroknak a többsége csendesen vagy hangosan de rendszer ellenes volt. Az elvtársak rettegtek a tömegtől a csoportosulástól. Nem volt buli balhék és rendőrök nélkül. Megkergettek és ha elkaptak meg is pofoztak vagy gumibotoztak minket. Nem voltunk mi igazi forradalmárok csak olyan közepesek. Mi csak borsot törtünk az elvtársak és követőik orra alá. Hasonló balhék voltak a labdarúgó mérkőzéseken. Mi mint Ferencváros drukker mindig bajban voltunk. Mellékesen az ifjúsági csapattal bajnokságot is nyertem. A hatalom utálta a nép kedvenc csapatát. A legnagyobb veszély mindig az Újpesti Dózsa elleni mérkőzésen volt a Belügyminisztérium csapata ellen. A rendőrök különleges egységei kutyákkal, lovasrendőrökkel védték a rendet. Ez lefordítva azt jelentette, hogy szétverték a kocsmákat a mérkőzés előtt, alatt és utána, majd a nézőket okkal és persze ok nélkül. Zárójelben azért megjegyzem, hogy a zenészekhez hasonlóan az akkori játékosok sokasága ma világsztár lenne. Képzeljétek nem volt Ombudsman, Helsinki Bizottság, TASZ,stb. De minket nem is érdekelt. Sérelmeket hamar megemésztettük. Szerettük és csodáltuk a magyar sportolókat. Szegényes körülmények között készülve is megmutatták a világnak, hogy számos sportágban mi vagyunk a legjobbak. Azért nem sorolom föl a legjobbakat, mert szinte az összes sportágban volt világ és olimpiai bajnokunk.

Ma hova jártok fiatalok? Tüntetésnek hívjátok azokat a tanáraitok és iskolai vezetőitek által is propagált kivonulásotokat mint például a török kurdok melletti kiállásotokat? Tudjátok az igazi tüntetésen pofonokat is osztanak. Miért nem mentetek a Hősök terére a Székely szabadság napját ünnepelni? Mert nem mondta senki. Már szervezik a pedagógus tüntetést. Menjetek bátran a mai diktatúrában. 2006 tüntetéseinek nézzetek utána az interneten. Azok voltak az igazi demokratikus évek.

Ti is szeretnétek a szellemi elit titkos kasztjához tartozni? Akkor már értem. Tudni kell melyik újság, melyik TV, melyik internetes oldal, melyik párt követése jelenti a karrier felé vezető utat. Persze a tüntetések után is kaphattok egy kis pénzt a szervezőktől, de az igazi pénzforrás a szülő. Szegények rengeteget dolgoznak, hogy az anyagi igényeiteket kielégítsék. Tudjátok milyen nehéz pénzt keresni? Merre jártok még fiatalok? Minden hétvégén buli. Néha minden nap. Ki mennyit iszik, szív vagy költ az magán ügy. Nem keveset, ezt mutatja a statisztika. Este annyi fiatal utazik és tartózkodik az utcán, hogy mély szegénységről beszélni bolondság. Akár járhattok sportversenyekre is. Ma is csodálatos sportolóink vannak. De hogy van az, hogy magyar és külföldi barátaitok előtt dicsekszetek a csodálatos létesítmények láttán, büszkén mutatjátok be Budapestet, hét közben meg a tüntetéseken szidjátok azokat akik felépítették és létrehozták ezeket a csodákat. Duzzogva elfogadjátok a kedvezményes jogsit, diákhitelt és az ingyenes továbbtanulás, külföldi tanulmányutak lehetőségét. Ez jár nektek ebben a kegyetlen diktatúrában is. Olyanok vagytok mint a vezetőitek. Ők a példaképek? Az a Gyurcsány Ferenc,/ akit kétszer is megválasztottak a szüleid/ pedig dilettáns / vagy amatőr/ politikájával kisemmizte az országot. 2006-ban pedig visszahozta a fiatal kori üldöztetésünket. 2006 őszén rongyosra verette a tüntetőket. Egy dolog miatt azonban jár neki a kétes dicsőség: a betyárbecsület. Aki helyette vonult börtönbe vagy állt elé céltábla gyanánt az mind megkapja a jutalmát. Aki meg nem volt elég konspiratív azt eltakarította a környezetéből. Ha ma diktatúra lenne, a kémelhárítás rég letartóztatta volna a külföldi ügynökként tevékenykedő Momentumos fiatalokat. Sajnos kívülről ez a látszat. Nesze neked olimpia. Mért szeretik őket a franciák? Hát mert helyettünk kapták meg az olimpia rendezési jogát. Ha meg Ti fiatalok segítetek nekik tönkre tenni az országunkat, kimentek külföldre dolgozni. Ugye ez a terv? Legalább váltjátok a haza készülő magyarokat. Sokan jönnének haza mert nem a szakmájukban kaptak állást, kevesebbet keresnek mint az anyaország lakosai és még le is nézik őket. Kevesebb joguk van mint a bevándorlóknak. Kint nincs szólás szabadság. Veszély fenyegeti a testi épségüket. Itthonról nézve kicsit torzít a valóság, mert amit bemutatnak az a rózsaszín álom.

Igazságtalan lennék ha nem köszönné meg a jobboldal a rájuk szavazók hűségét. Nektek kell lavírozni, néha titokban tartani politikai és erkölcsi nézeteiteket. Ezért le a kalappal. Aki családban él és pozitív beállítottságú azt nehezen fertőzik meg. Valakiknél az a nagy legény és menő aki iszik, dohányzik, füvezik, hűtlenül csajozik, balhézik stb... A divat, a trendi és a hazug reklámok egy könnyen irányítható masszává gyúrja össze a közösségeket. Ez tükröződik a választási eredményeken. A kertvárosi, a vidéki és a sokoldalú életet élők egészségesebben és reálisabban tudnak gondolkodni mint azok, akik városi hangyabolyban és elektromos „kütyük „rabságában élnek. Függetlenül attól hogy melyik oldalra szavaztok, mindenkinek arra kellene törekedni, hogy igazi egyéniség legyen.

Tájékozódjatok a világ dolgait illetően. Alakuljon ki a SAJÁT világképetek. Tanuljatok, sportoljatok, dolgozzatok és szórakozzatok. Próbáljátok méltósággal és egy kis eleganciával élni az életet.

Minden rossz lépést az élet megbosszul. A bajban egyedül maradtok és hiába bánjátok meg, nincs kegyelem.

Amikor a diktatúráról, arroganciáról, a nagyképűségről és hasonló bolondságról hallok a Fideszt vádolva , egy fordított helyzetet kívánok a jövőre nézve. Tanárként, vállalkozókánt, igazgatóként, edzőként vagy polgármesterként irányítsd a csapatod a demokratikus elvek alapján. A fejedre fognak tojni a gyerekek vagy a felnőttek. Addig van demokrácia amíg megválasztanak. Utána direkt utasítások kellenek. Ha nem így cselekszel , kialakul a káosz meg az állandó okoskodás. Persze lehet és kell is finomítani az irányítást jó diplomáciai érzékkel de tudnod kell, hogy baj esetén minden felelősség téged terhel, mármint a főnököt. Minden embered hibájáért Te felelsz. Ha annyi pénzed lenne mint Gy. Ferencnek, akkor ez a szabály felülírható.

Egy nagy titkot elárulok: soha és sehol sincs demokrácia. Az intelligens és toleráns embereknél ez nem probléma. Minden közösségben más a főnök. Itt én, ott Te amott meg a harmadik.

Azt kívánom a fiataloknak, hogy az idősek nagyobb toleranciával forduljanak felétek. Segítsék az elhelyezkedéseteket, a család alapítást,lakáshoz és autóhoz jutást. Egyszer eljön a ti időtök is. Ha jók az emlékek, szívesebben viszonozzátok ezt a gesztust az idő múlásával.

A manipulált oktatóitok és a hazaáruló ellenzék máris szervezi a legújabb tüntetést. Belerángatva titeket egy újabb erkölcstelen kivonulásba. Mindenki mindenki ellen, mindegy csak dolgozni ne kelljen, meg tanulni. Ha meg edzésre vagy tanfolyamra jársz, sosem akarnak elengedni a tanulásra hivatkozva. Most ezt a klíma tüntit elrendelte egy nagyon gazdag valaki. Megfizetnek sok hazaáruló középvezetőt. Azok megparancsolják a tanáraitoknak akik igazolják az igazolhatatlant, mármint a ti részvételeteket a kivonulásokon. Szégyenkezve fogtok emlékezni ezekre az eseményekre ha rájöttök, hogyan manipuláltak titeket.

Nehéz röviden elmesélni, de én megpróbálom. A szocialista, a kommunista és a liberális egy tőről fakad. Nem az alkotás az erősségük, hanem a hatalom megszerzéséért folytatott állandó küzdelem. Csőcselék módjára minden sportszerűtlen eszközt bevetnek a siker érdekében. Velük nehéz küzdeni, mert minden írott és íratlan szabályt megszegnek. Ha sikerrel járnak, jön a bosszú. Halálos ítéletek, üldöztetés, börtön, verőemberek, vagyon elkobzás és a más javainak a felélése. Ehhez járul még a nemzeti kultúra elpusztítása és a morális csőd.

A jobboldali ember fő feladatának az alkotást tekinti. Mivel szereti népét ,a hazáját és a családját, az anyagi javak megtermelését és megtartását tartja fő feladatának. Ápolja kultúráját és igyekszik morális példát mutatni kicsiknek és nagyoknak.

Lehet választani!

Tovább


Vigyázó szemetek Párizsra vessétek - szomszédság politika

Visegrádi négyek komoly erőt képviselnek. Ha több ország csatlakozna hozzájuk még nagyobb lobbi erővel rendelkeznének. A környező országok sajnos csak néhány ügyben állnak melléjük. Horvátok szocialista vezetése stréberként szolgálja az Európai Uniót. Ausztria igazi kaméleon. Következetlen, nagyképű és ráadásul zsarolható. Románia az állandó politikai válságok és a kisebbségi politikában elkövetett törvénytelenségek ellenére az EU kedvence. Bulgáriában mindig téblábolnak attól függően, hogy ki és mit kért tőlük utoljára,

Az EU azért igyekszik megosztani európát, mert tart a sok lúd disznót győz következményeitől. Ezért nehezen fognak befogadni új országokat, élen Szerbiával, akivel kitűnő a kapcsolatunk. Néhány színlelt műbalhé megkönnyítené a belépésüket.

30 év alatt rengeteg gesztust tettünk Európának. Jó tett helyében jót várj mondás a politikában nem jött be. Mi vagyunk a fekete bárány mármint a magyarok amióta az eszemet tudom. Érthetetlen a gyűlöletük, de akkor miért vettek be az EU-ba? A belépés felért egy Mohácsi vésszel. A jó kommunisták és liberálisok ezt rendszeresen megismételnék.

Az erősebb kutya elvét valló országok képesek voltak az Angolokat kiutálni az EU-ból, nehogy valaki megzavarja és kétségbe vonja az ő hatalmukat. Ez az EU demokráciája. A képviselők köpködik az oroszokat, a balkáni országokat, Kínát, Törökországot USA-át és még sokakat mintha ők és nem az állami vezetőik irányítanák az országokat. Félelmetes kívülről ez a kettősség. Az állami vezetőnek pedig nincs joga és hatalma rendre utasítani az országát hátrányos helyzetbe hozó képviselőt. Az egyikre milliók szavaztak, a másikra tízezrek. Nálunk HUNGARICUM lehet a hazaáruló magyar képviselő. Ilyen más országban kevés van.

Németország és Franciaország belpolitikai válsággal küzd. Rajtuk múlik az EU bővítése. Talán most kéne megpróbálni. Vagy várjuk meg a következő elnököket?

Tovább


Boldog és boldogtalan fiatalság

Szinte nincs ifjúsági műsor a TV és a mozik műsorán. Összemosódnak a gyerek és a felnőtt filmek. Hihetetlen, szinte minden realitást nélkülöző művekkel nyomják el a mindennapi életről szóló alkotásokat.

Nincsenek a mai fiatalok jó állapotban. Egy előző írásomba kifejtettem, hogy a közintézményekbe színpadokat építve művelhetnénk és szórakoztathatnánk a tanulókat. Kocsmák és sörözök alkalmatlanok erre a célra. Lezüllesztés és a szülők anyagi kifosztása helyett a konzervatív fiatalok biztonságos kikapcsolódását meg kell teremteni. Közösségi tereket lehet és kell létesíteni az iskolákba minél több korosztály számára.

Tehetség kutató műsorokban rengeteg kis művész kápráztatja el a zsűrit és a nézőket. Öröm nézni a Fölszállott a páva című vetélkedő vidám versenyzőit. A vidéki élet sokoldalú és kiváló emberkéket nevel. A könnyű zenei műsorokban más a helyzet. Izgulós, sírós és kiborulós versenyzők szomorú és világ vége nótákat énekelnek. Nehezen tudják feldolgozni az esetleges kudarcukat.

Vannak országok, ahol politikai megrendelésre is készítenek filmet. Ez lehet a háború és a katonaság népszerűsítése a csillagászati katonai költségvetés elfogadása érdekében, de lehet az aktuális ellenfél vagy ellenség elleni gyűlöletkeltés érdekében. Oroszok, arabok, észak koreaiak , kínaiak és mexikóiak vannak legtöbbször célkeresztben.

Nálunk is lehetne közvetlen politikai megrendelés. Mi nem valaki ellen, hanem valami pozitív dolog elérése és megvédése érdekében készíttethetnénk filmeket. Káel Csaba lett a Magyar Nemzeti Filmalap vezetője. Közép európai a téma a mostani pályázati rendszerben. Évekbe telik mire kiderül milyen termés lesz a filmiparban. Sok új arc került vezető pozícióba fent és lent is. Legyünk optimisták a változást illetően. Az új vezetésnek azonban lavírozni kell ebben a megkövesedett struktúrában. Azt nem tudom megítélni, hogy ez jó vagy rossz, de azt tudom, hogy a filmes szakma egy belterjes, szinte vérfertőző kiskirályok gyülekezete. Liberális vélemény diktatúra nyomja el a zenei, a színházi és a filmes másságot. A mostani helyzetben a másság pedig a konzervatív, a normális életet hirdetők gyülekezete.

Nyertünk egy csodálatos díjat. Gera Marina a legjobb színésznőnek járón nemzetközi EMMY-díjat. Szívből gratulálok. Szenvedésről szól egy fullasztó, nyomott légkörben játszódó kiszolgáltatott magyarokról. Előzetes alapján erre következtetek. Megkockáztatom: művész film. Remélem sokan megnézik. Őszintén.

Ha olyan nagy ember lennék és számítana is a szavam, megalapítanám a Nemzeti Filmalap B csapatát. Elég egy iroda az alapításkor. Stúdiókat lehet bérelni így arra nem kell költeni. Ha direktben fizetnek és nem több cégen keresztül jó magyar szokás szerint, még szakembereket is fognak találni. Besegíthetnének a tv csatornák. A lényeg persze a pénz, és aki a pénzt adja az rendeli a zenét, elnézést a filmet és a tartalmat.. Végre készülhetnének történelmi filmek, bűnügyi , ifjúsági és a mai speciális politika világáról politikai krimi. Még lenne sok jó ötletem......

Tovább


Miért vesztettünk? Az idősebbek szemszögéből keresem a választ!

A kiinduló ok a rendszerváltás előtti igazságtalanság mind a mai napig fenn áll. Most csak az anyagiakkal foglalkozzunk. Az előző rendszer haszonélvezői / pártvezetők és párttagok/ a magasabb juttatások miatt több vagyonnal és magasabb nyugdíjjal rendelkeznek. Ők mind a mai napig azt hiszik, hogy mindent jól csináltak és nekik van igazuk. A százalékos emelések miatt az a bizonyos olló tovább nyílik. A másik ok a rendszerváltás előtti és utáni öt-tíz év / vagy még több / bűnözői világa ahol az emberek keserűen és tehetetlenül végignézték az ország kifosztását. . Az én korosztályom beleesett a biztosítók, a bankok az építőipari cégek csapdájába.. A jogi és a rendőri segítség egyenlő volt a nullával. Társadalmilag kialakult egy bizalmi válság. Ügyes , mert nem bukott le , gondolták sokan. A morál és a becsület mércéje a béka fenekéig sem ért és a mai napig sem javult kellő mértékben. Következtek a politikai átverések és hazugságok korszaka. Ez mind a mai napig tart. Példaként említhetem, hogy az idős kommunista bírókat nem engedte nyugdíjba küldeni az EU. Legalább jó szakemberek lennének. A nagy horderejű ügyeket képtelenek voltak megoldani mind a mai napig. Ez most szakmai probléma vagy nincs szándékuk az ügyek végére járni?2006 októberi tüntetések áldozatait statáriális eljárásokban büntették felsőbb utasításra. Ez sem javított a bírók és az ügyészek megítélésén. A sértettek kaptak elégtételt? Nagyon nehéz egyszerűsíteni a társadalmi képletet.

politika

Ki kell mondani: ma ugyan ott tartunk társadalmi megosztottságban mint Gyurcsány hatalmának az idején. Annyira jó a határvédelem, hogy a bevándorlástól való félelem az önkormányzati választásoknál nem játszott szerepet. Hazugságban és képmutatásban jó partnere az ellenzéknek az értelmiség nagy része. Titkos és cinikus összeesküvésük felboríthatják az ország egyensúlyát. Mást sem énekel a kórusuk mint a rock operában :ADJATOK! ADJATOK! Azután folytatják: MÉG..............ENNYI NEM ELÉG: Természetesen a pénzre gondolok. El lehet képzelni hogyan végzi munkáját az örökké elégedetlenkedő tanár, orvos, tudós, hivatalnok és rendfenntartó. Rémhírek terjesztésében is élen járnak. Töredék információból történeteket gyártanak. Mindig találunk titkokat kikotyogó közszolgát és ezután rögtön beindulnak a hergelés nagymesterei...... Becsületes módszerekkel, korrekt kampánnyal nem választották volna meg kétszer Gyurcsányékat sem a múltban sem most. Elvárják, szinte követelik a több pénzt, a kedvező döntéseket és törvényeket.” Hálából „ szembe fordulnak a hatalommal és az országgal. A haladó / ?/ értelmiség még le is nézi a nemzetet mert átlátja a hatalom tehetetlenségét. Olyanok mint egy szemtelen , tenyérbemászó kisgyerek aki a megérdemelt figyelmeztetés, esetleg pofont és utána rohan fűhöz fához hogy milyen sérelem érte. Az MTA elnökjelöltje ezt írta a levelében a kormányt folyamatosan kritizáló és egyébként gyengén teljesítő intézeti munkatársairól: itt fognak maradni a nyakunkon és tovább mételyezik a közéletet ás a fiatalságot. Ebben a játszmában is jó partner az ellenzék, az átverős civil szervezetek és nagyon sok fiatal. A fiatalokról csak annyit, hogy az elektromos „ kütyük” rabságában élnek. / Elnézést a kivételektől és mély tiszteletem a tiétek./ A többit, a fiatalokat érintő szenvedélybetegségeket most mellőzzük. Ebben a társaságban mindenki tudta hogy mit csinál, kivéve a fiatalokat. Beugrattak őket. Ingyen kaptak iskolai ebédet, könyveket, kedvezményeket a jogsihoz, nyelvvizsgához és hitelhez.. Ha az ég is úgy akarja ingyen utazhatnak kétszer külföldre nyelvet tanulni és gyakorolni. Ingyen tanulhatnak tovább. Én tudom, hogy ők voltak a mérleg nyelve a választás során. De mit gondoltak a fiatalok? Nem kellenek az idősek vezetőnek. Le kell nyomni az erősebbeket, a jelenlegi vezetőket. Tiltakozzunk .Különben is, bármit adtok vagy ígértek az nekem kevés. Éljenek az utcai balhék, az elmaradt tanítási napok és órák. És még titokban pénzt is dughatnak a kezünkbe.... .A Fidesz fölénye miatt is fordult a kocka . Monopol helyzetük sokakat irritált. Gondoljunk csak a legjobb Forma 1-es autóversenyzőkre, akiket 4-5 világbajnoki cím megnyerése után ellendrukkerek hada kíván a pokolba.

Mi a jobboldali választók rosszul érezzük magunkat. Megpróbáljuk megemészteni a megemészthetetlent. Jól teljesített az ország. Épül és szépül minden. Szélhámosok és szemfényvesztők azonban átvertek sokakat. Még a baloldal tartja bunkónak és tudatlannak a jobboldali választókat miközben ők / akárcsak a vezetőik/ méltósággal élnek, dolgoznak és politizálnak. Angolszász demokráciából hazatelepült fiatalok a fő hangadók. Politikai iszapbirkózáson edződött aktivistáik honosítják meg azt a bunkó stílust ami a jobboldalnak nem fekszik.

Olyanok vagyunk mint azok a sportolók akik ellen durván játszanak és csalnak bírói segédlettel. Reklamálnak ,színészkednek és óvnak az ellenfeleink miközben mi igyekszünk higgadtan és sportszerűen küzdeni. A bosszút persze felejtsük el. Az országot tovább kell építeni, de egy keményebb és céltudatosabb politikával kell fojtatni a további küzdelmet.

Jónak tartom ha Matolcsi Györgyhöz hasonlóan minél többen tervekkel és ötletekkel állnak elő a jövőt illetően. Megjegyzem nem csak a pozícióban levő embereknek lehet jó ötlete mint az elvtársi időkben.

Nyilvánvaló dolgokat nem szívesen írok le. Budapesten Karácsony Gergely akkora amatőr, hogy előbb vagy utóbb csak össze vissza fog beszélni és cselekedni. Tudása meg sem közelíti Tarlós Istvánét. Nemsokára a munkatársai fognak helyette magyarázkodni és dönteni mert ő ezt nem fogja bírni fizikummal és idegekkel. Naivitása nagy kontrasztban lesz a fekete öves gazemberekkel szemben.

Orbán Viktorról és csapatáról csak őszinte tisztelettel beszélhetek és írhatok. Állandóan úton és harcban edződnek mint a legjobb sportolók és a hazafiak. A mostani pofonokat is méltósággal viselik. Nem könnyű. Gyorsan túl kell lépni ezen a részleges vereségen az egészségük érdekében.

Rengeteg munka vár még Önökre az ország és a saját céljaik elérése érdekében.

Tiszteletlenség tanácsot adni önöknek, de a játék kedvéért játszunk el a gondolattal, hogy egy közvélemény kutató feltenné a következő kérdést: Ön milyen

politikát folytatna, milyen lépéseket tenne a következő két, két és fél évben ?

Én megpróbálom. Ötlet szerű a felsorolás sorrendje.

Fel kell hagyni a siker propagandával. Sokunknak elege van belőle.

Ellenzéki ellenállás esetén Budapest peremén vagy vidéken is lehet és kell fejleszteni.

Elkényelmesedett és ötlettelen a politikai utánpótláa.100 új 25 és 50 év közötti fiatal arcot kell találni a jövő érdekében, akiket államigazgatási, média és színészi ismeretekkel ruháznak fel. Ők lehetnek politikusok, sportolók, újságírók, színészek és akárkik, csak feleljenek meg és alkalmazkodjanak a jövő igényeihez. A munkájuk mellett már holnaptól dolgozhatnak mint szóvivők, környezetük képviselői, ügyintézők és mint mindenes aktivisták. A legjobbak pozícióba kerülhetnek a következő választásokon. Az ő fizetésük meg sem közelíti azt a veszteséget, amit egy város vagy egy megye elvesztésével jár. Csak szerepeljenek és edződjenek.

Több szervezet rájött a választások után, hogy a fiatalokkal foglalkozni kell. CÖF, FIDELITÁSZ, honvédség, stb. Az ellenzék megelőzte őket és meg is nyerte a választást az ország bizonyos területein. Drámai, de az ISIS terrorszervezet propaganda szövege és vádjai köszönnek vissza a reklámhadjáratában. Kellékeik: álarcok, kendők, hátizsákok tele munícióval, füst, fény és hanggránát,festék. Szintén nagy a hasonlóság.

Meg kell tenni a válaszlépéseket. Saját NGO-kat kell létrehozni. Gyalogos és kerékpáros „hadosztályt” ahol a speciális táborokban a fizikai és honvédelmi felkészítés mellett zenés bulikat szerveznek a résztvevőknek. Sokoldalú képzést kapnak és mellette jól szórakoznak. Akik persze teljesen függetlenek a politikai vezetőktől........Gyors válaszlépésre kiválóak. Jutalomként iskolai felvételiknél előnyt élvezhetnek ….

Az iskolai nevelést egy kicsit megváltoztatnám. A kicsiknek több ismeretterjesztő foglalkozást kell tartani a szabadban akár a mindennapos testnevelés terhére. Nem szabad engedni, hogy szobából tanterembe és vissza szállítva élje az életét sok gyerek. Színpadot kell építeni minden közoktatási intézménybe, ahol rendszeresen kulturális műsorokat és zenés bulikat lehet és kell szervezni. A tehetségkutató műsorok résztvevői szívesen szerepelnének ilyen rendezvényeken. Ez könnyen finanszírozható. A boldog gyerek és fiatalkor érdekében meg kell találni a tanulás, a pihenés, a táplálkozás és a szórakozás optimális arányát. Az ellenzék kulturális fölényét így lehetne a leggyorsabban csökkenteni , és nem direkt módon erőltetni a nevelést. A kormány népszerűsége ugrás szerűen nőne. Győri időközi választás egy jó kísérleti terep lehetne ennek a projektnek a végrehajtásához. Boldogabb gyerek szülei is boldogabbak és kiegyensújozottabbak.

Meg kell találni és megalkotni a konzervatív fiatalok kulturált szórakozásának és párkeresésének a programját , ahol fiatal párok és párkeresők akár gyerekkel is biztonságos környezetben kapcsolódhatnak ki.

Sajnos se szándék se energia nincs az ellenzéki Európai képviselők, az NGO-k, és az ellenzéki tüntetők pénzügyi ellenőrzésére. Mindenhol nagyon ügyelnek a szabályos pénzmozgásra. Az APEH a vállalkozókat és az őstermelőket /?/ nagy a szigorral ellenőrzi. Nem csak a kicsikkel kell legénykedni...Nem lehet azt elhinni, hogy titkos pénzek juttatása nélkül ennyi tüntetésre, plakátra és hazaárulóra telik pártpénzekből. A tüntetések engedélyeztetéskor közölni kell, hogy kinek és mennyi pénzéből szervezik a tüntetést. Csak akkor kaphassanak engedélyt, ha ez előre tisztázva van. Név nélkül csak a templomban lehessen adakozni. Tüntetésre gyűjteni csak csekkel és átutalással lehessen. Senki nem jött még rá, hogy fizetett tüntetők vannak számos ellenzéki megmozduláson? Ennek az ellenőrzése is pénzmosás elleni küzdelem. Számomra érthetetlen a zuglói és a kispesti korrupciós ügyek utóélete. Csoportosan, bűnszervezetben elkövetett bűncselekmény gyanúja merült fel. Az önkormányzati megrendelések listájából könnyen meg lehet állapítani még a laikusoknak is, hol merül fel a korrupció gyanúja. Például egy tízmillió forintos óvodai felújítást húszon öt millió forintból újítanak fel az talán gyanúsnak tűnik. És miért mindig az a néhány vállalkozó nyeri a közbeszerzéseket? Le kell buktatni az ellenzéki korrupciót! Nem szabad kényelmeskedni! Azt meg végkép nem értem, miért az a fő bűnös aki iszogatás vagy füvezés közben kikotyogja a zsákmányszerzés titkait. A rendőrségnél ez enyhítő körülmény a társak szemszögéből nézve pedig árulás. Vissza kell vágni a jobboldalt érintő vádaskodások miatt is.

A következő másfél évben folytatnám az utak és a kiemelten fontos intézmények építését, a családvédelmi intézkedéseket,az intézmények élén /szükség esetén/ a vezető cseréket meg azt a millió dolgot amit eddig is csináltak. Ezután végre egy választási költségvetést kell megtervezni és bevezetni. Ha a lengyelek fontosnak tartják a nyugdíjak rendezését,nekünk is meg kell kezdeni a nyugdíjak emelését. Egy szerény javaslat: százezer alatt 10.%, százezer és százötven ezer közöttieknek 8% , százötven és kétszázezer közöttieknek 6%, kétszázezer fölött 3%. Ez a minimum. A rendszerváltás vesztesei is egy kicsit kárpótlásban részesülnének.

Az egyházi oktatás és elkötelezettség nagyon fontos, de azért lazítani kell a gyeplőn. Mindenki máshogy és másmilyen mértékben vallásos. Ezt tiszteletben kell tartani.

Megtréfálnám a hazaáruló képviselőket és az ellenzéki választóikat . Ha sikeres az Európai Uniós munkájuk, aknamunkájuk, akkor vállalják fel egyes ellenzéki településen a migránsok betelepítését. Határ menti település köré még kerítés is húzható.....

Sokan a kommunista időkben megesküdtek, hogy sosem lesznek párttagok. A Fidesz úgy tudná támogatottságát növelni, hogy bevezetné a pártoló tagsági rendszerét a sportegyesületekhez hasonlóan. Lenne egy mozgósítható névsora.

A Borkai ügy kapcsán egy újabb blöff jutott eszembe. Vágjunk vissza. Létre kell hozni egy anyagi alapot amely arra hivatott, hogy a tényfeltáró újságírók , paparazik és civilek anyagi juttatásba részesüljenek az ellenzéki hírességek zűrös ügyeinek feltárásakor.

Van egy jobboldali párt akikkel kisebb ügyekben talán érdemes lenne össze dolgozni. A Jobbik szavazóit elcsábítva egy öt százalékos párt még hasznára lehet a Fidesznek. A győzelem érdekében nem szabad finnyásnak lenni. Ők lehetnének a nép hangja. Ha ez nem tetszik, kell falból egy új jobbos pártot alapítani . Ők akár elő is terjeszthetnék az előbb említett betelepítési blöfföt és a tényfeltárás jutalmazását. A parlamenti patkóba beültetném a TEK egyik katonáját aki megvédené a minisztereket és a képviselőket. Ha túllőne a célon, eredményei elismerése mellett lecserélném a következő katonára vagy rendőrre.

Három hete írtam ezt a tanulmányt, vagy cikket./?/ Azt látom, hogy egyre több elképzelésem és jóslatom válhat valóra.

Nézem a legújabb tüntetéseket. Mint az életre kelt zombik . Nyomulnak és szajkózzák a kintről és fentről jövő szólamokat. Mint a visszhang. Válaszolnunk kell mindenre mint anya a lökött gyerekének. Hátha van köztük emberi lény aki megérti. Ha találkoznak velük/ ez lehet tüntető, újságíró vagy politikus/ kérdezzék meg helyettem: Önöknek van-e egy, legalább egy önálló, eredeti gondolata?

Tovább

kiirommagambol

blogavatar

Elértem azt a kort, hogy nincs már kedvem egész nap zakatolni. Néha jól esik olvasni és írni a világ dolgairól.