Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Miért mindig az erősebb kutyának van igaza?

Szokásos vita az EU nemrég lezárult ülésén. Jogállam-e Magyarország? Én fordítva tenném fel a kérdést. Azok az országok melynek képviselői több mint 10 éve Magyarországot vegzálják mind tökéletes jogállamból érkeztek az EU-ba?

Egy rövid történetet mesélek a rendszerváltás előtti időből, amikor egy fiatal és jóképű tízpróbázó testnevelő állást kapott egy katonai főiskolán. Kollégái avval fogadták, hogy a főiskola legjobb teniszezője a parancsnok elvtárs. Az új tanár kiváló teniszező hírében állt de nem szólt semmit. Talán elmosolyodott mivel a kicsi és köpcös felépítésű parancsnok nem tűnhetett komoly ellenfélnek. A talpnyaló kollégák kiprovokáltak egy mérkőzést egy gúnyos mosolyra hivatkozva.

A mérkőzés a következő képen játszódott. Ásszal nyitott a testnevelő.

Hálót ért a labda.- mondta a parancsnok.

De parancsnok elvtárs...

Nem értette mit mondtam?-csattant föl a parancsnok.

Értettem parancsnok elvtárs!-válaszolt a tanár és vissza fogta magát. Könnyű ütésekkel egy labdamenet is sikerült, de a menet végén a parancsnok a vonalon túlra ütötte a labdát.

Kint volt a labda.-jelezte a testnevelő.

A labda bent volt!

Értettem parancsnok elvtárs!-mondta a tanár mivel gyorsan tanult.

A mérkőzés kimenetele nem volt kétséges a parancsnok bíráskodásával. EU elvtárs ugyan ilyen agresszíven és ellenmondást nem tűrve vezeti a mérkőzést. Azért mert nagy a hatalma, erőszakos, nagyképű, arrogáns és kiváló zsaroló hírében áll még nem jelenti azt hogy neki van igaza. Ha az ellenünk szavazók megkérdeznék saját külképviseletüket talán más lenne a véleményük. De nem, ők a civil szervezetekre és az ellenzéki politikusokra kíváncsiak. Hozzájuk csatlakozik számos alapítvány és egyesület. Becsületes hamis tanuk. Kit nevezünk civileknek?

Civil egy városlakó ember, más néven polgár. Egy hivatalon kívüli személy, aki nem tartozik hivatalos testülethez , állami szervhez és hatósághoz. Kötetlenül és nem szervezett keretek között zajló munkát végez a társadalom jobbítása érdekében.

Azok a „civilek” akik véleményeznek szervezett keretek között dolgoznak, ismeretlen eredetű külföldi pénzeket is használnak, politikai szerepet vállalnak, kémtevékenységet folytatnak és ezáltal hivatalos testülethez tartoznak, Továbbá az adott országokban lázítanak, bomlasztanak és destabilizálnak a támogatók érdekeit figyelembe véve. Tehát nem civilek! A zöldekről hasonló a véleményem. Ha becsületesek lennének pártot alapítanának, megméretnék magukat és ha a választók is úgy gondolnák, helyük lehetne a palettán. De ahhoz gyávák. Az is bűnös, aki az álca civileket használja bizonyítéknak és igazolásnak a többi hasonló szervezetet véleményét veszi alapul.

Egy tehetséges és fiatal Francia EU képviselő fedősztorinak nevezte a jogállamisági eljárást. Bosszú a bevándorlás ellenzése miatt. A neve Bellamy és Macron ellenes politikus. Macron a modernség álarcát felvéve azt hirdeti, hogy minden pillanatnyi, semmi sem állandó és folyamatosan változni kell. Nincs igazi cél mert semmi sincs a helyén. A rendszerváltás előtti tananyag része volt a Tudományos Szocializmus. Ezt propagálja Macron a Dialektikus Materializmus törvényével: mindig minden változik. Példaként a kétszer nem léphetünk ugyan abba a folyóba hasonlata szerepelt a tananyagban Régi elmélet új köntösben. Bellamy ezt gyalázatos elméletnek nevezte. Valahol lenni kell, és ez a haza, otthon és a család. Mintha a magyarokat hallanám. Megköszönjük neki és a néppárt körülbelül 30%-nak, hogy kiállt a magyarok mellett. Kiszivárogtatták a vének tanácsának a döntését amibe azt közölték, nem tudtak dönteni. Ezek olyanok mint az EU vezetése kicsiben. Az a kérdés: menjünk vagy maradjunk? Ha mazohisták vagyunk akkor maradjunk. Szerintem sokan szeretnének egy barátságosabb, emberibb és őszintébb képviselő csoporthoz tartozni. Elég volt a kétszínű, gerinctelen és minket eláruló politikusokból. Itthon is van belőlük elég. A barátaimtól ments meg Isten az ellenségemmel majd csak elbánok valahogy....

 

Tovább


A múlt már nem számít, mától indul a történelem

Kiváló írásokat olvastam politikai és történelmi témában. Azt még nem tudom, hány év távlatából érdemes bármilyen ma történt eseményt elemezni és megítélni. Mert ha 100 évre visszamegyünk a történelembe Magyarországi viszonylatban akkor biztosra veszem, hogy Európa egyik vezető gazdasági és politikai nagyhatalma lehettünk volna, ha..... Ezért próbálnak kívülről és belülről is lenyomni évtizedek óta. Ha sorrendet állítanánk az országok között az emberiség ellen elkövetett bűnök tekintetében , Magyarország a sor végén kullogna. Objektív megítélésre persze ne számítsunk. A Néppárti tagságunk megkérdőjelezése is ebbe a sorba illik. Egy szatirikus film főszereplője -Surda- új munkahelyén próbaidejét töltötte. Ő megfordította a dolgot. - Nem én vagyok próbaidőn, hanem a cég nálam. Én döntöm el, akarok-e itt dolgozni.

A többi a nagyok dolga. Az EU vezetése és az ENSZ is hozott egy határozatot. Csökkenteni kell a feszültséget. Na nem Európában, hanem Közel-keleten és Észak -Afrikában. Na végre. Innentől kezdve szent a béke. Most fél óráig sorolhatnám hány országban lázítottak, bevonultak, szétlőttek és szétbombáztak az EU vezető államai az USA vezetésével. Természetesen a demokrácia és az igazságosság zászlaja alatt. Több százezer ember meghalt, több százezer meg elmenekült. Ezután jöttek a jó kis szankciók meg a blokádok. Kiéheztetni és kivéreztetni. Objektív tudósítások elárasztották a világot. Kik tehetnek arról hogy még nincs vége?

Ismertem egy pályafutása vége felé járó bokszolót. A kocsmában leütött valakit és a börtönbe kellett vonulni. Azt mesélte előtte, hogy belekötöttek, az elé lépő pacáknak villant a szeme de ő megelőzte. A bíróságon hiába magyarázta, meg akarták ütni de ő gyorsabb volt. Így halt meg az iráni tábornok. Ütni akart de USA megelőzte....

Irán is sok hülyeséget csinált. Most sarokba szorított vadként vagdalkozik. Nem kiszámíthatóak a reakciói. KO. Földön fekvőt nem illik rugdosni. Jól jönne egy kis béke. Hány évre menjünk vissza eldönteni, ki kezdte?

Azt jósolják, megint meg fog erősödni az Iszlám Állam. Az előbb felsorolt hatalmasságok nem képesek legyőzni ? Ilyen bénák vagytok? Vagy nem is akarjátok? Olyanok vagytok mint a SMOKEY ÉS A BANDITA című sorozat seriffje, aki mindig pórul jár és hoppon marad.

2005-ben mutatták be a Mennyei királyság című filmet. 1180 után játszódik Jeruzsálemben, ahol a keresztények védik a várost az iszlám Szaladin szultán seregével szemben. A film a fényűző, a zsarnok, az erőszakos és kegyetlen keresztény lovagokat állítja szembe az igazságos uralkodóval és a még korrektebb iszlám harcosokkal. A gonosz keresztények kierőszakolnak egy háborút Szaladin szultán és serege ellen. Természetesen az iszlám katonák fegyelmezettek és leleményesek.

Kicsalják őket a sivatagba, ahol megsemmisítő vereséget szenvednek. A nemrég lovaggá ütött Orlandó Bloom mint Jeruzsálem új vezére a megmaradt városlakókból sereget toboroz. Megszervezi a város védelmét. Hősiesen harcolnak, de a túlerő győz. Szaladin békét ajánl, és szabad elvonulást. Orlandó Bloom nem érti, mivel a keresztények az előző csatákban legyilkolták a legyőzött iszlám harcosokat. Hát igen. Az iszlám katonák ennyivel nagyvonalúbbak. Elfogadja az ajánlatot és megkérdezi Saladint mit jelent neki Jeruzsálem elfoglalása.

-Semmit! -Elsétál néhány métert. Megáll majd hátra fordul. - És mindent.

Kimaradt a film végéről: ilyen korrekt embereket várunk Európába!

Jeruzsálem alapítási éve I.E. 3000. Az Ábrahámi vallások szent városként tartják számon. Ez a judaizmus, a kereszténység és az iszlám.

4000-5000 éves kultúra van veszélyben. Irakban már megsemmisült. Közel -Kelet és Észak -Afrika megérdemelné a békét. De mi lenne akkor a manipulálókkal? Nem táncolna a tőzsde, a valuta árfolyama, az olaj ára, a színes fémek és a drágakövek ára és mindennek az ára. Csak így tudnak a világ urai elképesztő összegeket keresni munka nélkül.

 

Tovább


Megérte? Jól választottatok?

Három havonta tartanék egy közvélemény kutatást a választási eredményekkel kapcsolatban. Kellett ez a fordulat? Lesz ez még rosszabb,énekli a mindenhez is értő megmondó ember. Mármint a közélet, a politika és a kultúra viszonylatában. Nem kell nagy jósnak lenni. Igen, csak várj türelmesen. Mert mi jobbosok átadtuk a terepet. Nem az újságírók. Ők harcolnak keményen. De ez kevés. Sok aktív értelmiségi nem mer szerepelni, félve a következményektől. Táncolni kell ide is és oda is, mind a két oldal irányában. Ha nem így tennének a mindig toleráns ellenzék össztüzet zúdítana rájuk .Hiába van gazdasági növekedés, minden téren fejlődés és javuló közbiztonság ha a társasági életben és a mindennapokban nincs aki kiáll az eredmények mellett. Nem politikai kiállást kérem számon, hanem az optimizmust és az előre mutató szándékot. Elég a fanyalgásból, a fikázásból és a lázításból. Azt hagyjuk meg a liberális oldalnak. Ma gusztustalan és szar emberek szerepelnek az RTI és az ATV műsoraiban. Naponta ismétlik a hazugságokat, rágalmakat és a becsületsértéseket. A televízióban szereplő naiv balekok megítélés szempontjából összemosódnak a liberális megmondó emberekkel. Celebek, énekesek és színészek igyekeznek megfelelni a vendéglátók elvárásainak. Cserébe színházat, rendezést és pénzes szereplési lehetőséget kapnak. Az újságírók és rádiósok műsorokat, az ügyvédek képviselői helyet kapnak. A tehetség nem számít. A velük forgatott műsorok és filmek számomra nézhetetlenek. Tegnap a televízióban vagy az ellenzéki tüntetésen köpködtél, ma meg elhiggyem neked milyen nagy művész vagy.

Egy régi Japán film jut az eszembe, ahol két ellenséges dinasztia katonája találkozott az erdőben. Kardot rántottak, kerülgették egymást majd néhány csapás után elmenekültek. A kocsmában persze egy csodálatos , hősies küzdelemről meséltek, önmagukat dicsérve. Véletlenül egy arra járó paraszt is látta a párharcot elbújva a közeli bokorban. Ő azonban máshogy mesélte el a találkozást. Két beszari ember néhányszor a másik felé csapott kardjával majd elfutottak. Katonához és szamurájhoz méltatlanul cselekedtek. Ma is így születnek a szenzációs hírek. Abból csinálok hőst és igaz embert akiből akarok vagy hazudok szemérmetlenül. Objektivitás nem számít. Nem zörög a haraszt....

Kell egy nagy és kétértelmű hazugságot mondani, többször elismételni, majd a híradó vagy a cikk végén fél mondattal korrigálni. Írok néhány példát:

Varga Judit gyáván elfutott. Egy futó versenyen az őt üldöző futókat otthagyva elhúzott a mezőnytől.

Simicskó István megütötte ellenfelét. Karate edzésen bátran megküzdött edző partnerével.

Szijjártó Pétert a bíró elítélte. Labdarúgó mérkőzésen egy vitatott összecsapás után szabadrúgást ítéltek ellene.

Kasler Miklós megszúrta az ágyon fekvő embert. Ő végezte a műtétet.

Lázár János távcsöves puskával terítette le áldozatát. Természetesen egy vadászaton a kiselejtezett vadat.

Nemcsak Gréczy Zsolt, hanem Orbán Viktor elnök úr is vetkőzik. Felcsúti focihoz átöltözött. 

Mészáros Lőrinc pénzmosása! A nadrágjába felejtett papírpénzt kimosta a mosógép.

Az egyik oldalon csend van és nyugalom a politikai történések tekintetében, míg a másik oldalon zajlik az élet. Kilépnek a pártjukból, felveszik dolgozni a cimborákat és a családtagokat, nőket zaklatnak, feljelentik egymást, habzó szájjal fenyegetőznek, megemelik saját fizetésüket stb.

Én igyekszem tájékozott lenni de ebbe a mocsokba nem szabad túlságosan elmerülni. Azok kapnak vezető szerepet az ellenzéknél, akiket gyerek korunkban még a focicsapatunkba sem vettük be mert olyan kriplik voltak. A hölgyeket, elnézést a nőnek látszó élőlényeket nem akarom bántani. Elég a maguk baja. Ők persze nem kímélnek minket. Pszichológusok jelentkezését várom, akik a hisztis és rendetlenkedő óvodásokat utánzó politikusokat elemzik szakszerűen. Mert a hülyeségnek nincs határa. Azt hiszitek ez kell a választóknak? Ugyan ezt kérdezném a rájuk szavazóktól. Ez kell nektek? A politikusok úgysem merik megkérdezni. CÖF tavasszal meghirdethetne egy tüntetést azok számára, akik nem elégedettek az új város vezetéssel. Budapesten és vidéken az elvesztett városokban........

Tovább


Új blogger 1000 fős olvasottsággal

Közel egy hónappal ezelőtt kezdtem el az írást, a kiirommagambol blogot és a legutóbbi posztom majdnem elérte az ezer fős megtekintést. Köszönöm, talán (amíg van új mondanivalóm) van értelme írnom.

 

Tovább


Csak egy legény van talpon a vidéken: Kálomista Gábor

Sokadszor állok neki az írásnak. Van-e értelme? Van Önnek elég dolga gondolom, de lehet, hogy talál megvalósítható ötletet. Ön az aki fel meri venni a kesztyűt az ellenzéki okoskodókkal.

Elsődlegesen tiszteletemet szeretném kifejezni a kultúrpolitikai vitában tanúsított karakteres kiállásáért. Önt nem sokan merték követni félve a következményektől. A végtelenül becsületes és toleráns liberális művészek (?) bosszúja határtalan. A Francia Forradalom jut eszembe, ahol a konvent nem csak az arisztokratákat, hanem a saját embereiket is vesztőhelyre küldte. Ennek is eljön az ideje. Biztos jobban tudja mint én, hogy az ezred forduló környékén megváltozott a világ és a színész képzés is. Beindult az átnevelés és az identitás képzés. Vívás , népi tánc, akrobatika, lovaglás stb. felesleges időpazarlás. Pintér Tamástól ( a főiskola tanárától ) tudok a fordulatról. Várkonyi Zoltán mindenre alkalmas növendékei után a más világ színészképzése kezdődött és tart ma is. Szegény Oroszlán forog a sírjában....

Egy hónappal ezelőtt a kiirommagambol.reblog.hu oldalain arról írtam,hogy a Magyar Nemzeti Filmalap mellé egy másik hasonló, a jobboldal által irányított csapatot kellene létrehozni. Ilyen gyorsan még sosem teljesült a kívánságom. Olvasom, hogy megalakult a Nemzeti Filmintézet. Hátha megint készülnek ifjúsági filmek, krimik , történelmi filmek stb. Mindenkinek, de elsődlegesen a konzervatív fiataloknak és az idősebbeknek. A közönségnek és nem a fesztiváloknak.

politika kultúra

Sok sikert.

Mielőtt az egész országot magába szippantaná a liberális világ, megelőzném egy országos kulturális és szórakoztató programmal. Építsünk színpadot minden oktatási intézménybe. A tehetségkutató versenyek résztvevői, fiatal színészek a helyi szereplőkel kiegészülve szívesen szerepelnének egy közös műsorban. A műsor másik felében egy zenés bulit lehetne tartani. Tanuljanak a fiatalok táncolni,udvarolni és kulturált körülmények között szórakozni. Fiatal családosok akár kisgyerekkel is csatlakozhatnának az alkohol mentes (konzervatív) bulihoz. Lehet hogy gyerekesnek tűnik ez a program, de hálásak lennének a szülők és a résztvevők is. Nem a romkocsmákba és a sörözőkbe járnának a fiatalok és anyagilag is kedvezőbb lenne, A költség eloszlana az állam és a résztvevők között. Több tucat csapat járná az országot, megélhetést biztosítva a fiataloknak és a második vonalnak is. Ha tetszik ez az elgondolás akkor meg kell tervezni, elfogadtatni, anyagi támogatásért lobbizni majd lebonyolítani. Ez csak pozícióban levő tudja megvalósítani.

Akkor a legideálisabb a fejlődés, ha mindenki tanul, sportol, jól étkezik, pihen és kikapcsolódik. Az utóbbi kettőről szeretnek megfeledkezni.

Ez a projekt jól kiegészítené a Déryné és a Lázár Ervin programot.

Nagy Ervinnel nyilatkozatával kapcsolatban az is beugrott,hogy a filmes szakmára is ráférne egy kis „kultúrharc”.

25 évet dolgoztam filmekben kaszkadőrként a saját lovaimmal. A KINCSEM című filmben enyém volt a legjobb kaszkadőr ló a Szellő. Ágaskodott, bukott és egy megbízható színész ló volt mellékesen. Anyagi problémák adódtak de mivel be volt forgatva, nem volt szívem elhozni a produkcióból mint ahogy mások tették. Kockáztattam és nem jött be. A ló már nem az enyém. Szerény véleményem szerint nem csak Nagy Ervinék jó színészi játéka kellett a sikeres filmhez …A film végeztével pedig kiírtak a szakmából. Ha kiállsz az igazadért, véged van. De nem én vagyok a lényeg.

A mai diktatúrába nehéz véleményt mondani. Példaképek a hisztis gyerekként földön fetrengő, kukijukat mutogató és ordenáré hangnemben tiltakozó ellenzékiek. Az agresszív magatartásról nem is beszélve. Nem szabadna ilyen mélyre süllyedni akárcsak a múltban a Heti Hetes és a hasonló műsorok „sztárjai”. Nagyot csalódtunk sok színészben. Már nem vagyunk kíváncsiak rátok.

Közeledik a karácsony. Jó lenne békében és boldogságban zárni az óévet. Szent Fülöpről forgatott filmben három eredeti gondolatát szeretném továbbítani Ő a gyerekek védőszentje.

A tehetség nem tanítható. Az van vagy nincs.

Aki szereti az éneket meg a táncot azelőtt nem záródnak be a mennyország kapui.

Firenzében keskeny az igazak utcája. Ők már a középkorban tudták, felesleges ennél szélesebbet építeni.

Tovább

kiirommagambol

blogavatar

Elértem azt a kort, hogy nincs már kedvem egész nap zakatolni. Néha jól esik olvasni és írni a világ dolgairól.