Sokadszor állok neki az írásnak. Van-e értelme? Van Önnek elég dolga gondolom, de lehet, hogy talál megvalósítható ötletet. Ön az aki fel meri venni a kesztyűt az ellenzéki okoskodókkal.

Elsődlegesen tiszteletemet szeretném kifejezni a kultúrpolitikai vitában tanúsított karakteres kiállásáért. Önt nem sokan merték követni félve a következményektől. A végtelenül becsületes és toleráns liberális művészek (?) bosszúja határtalan. A Francia Forradalom jut eszembe, ahol a konvent nem csak az arisztokratákat, hanem a saját embereiket is vesztőhelyre küldte. Ennek is eljön az ideje. Biztos jobban tudja mint én, hogy az ezred forduló környékén megváltozott a világ és a színész képzés is. Beindult az átnevelés és az identitás képzés. Vívás , népi tánc, akrobatika, lovaglás stb. felesleges időpazarlás. Pintér Tamástól ( a főiskola tanárától ) tudok a fordulatról. Várkonyi Zoltán mindenre alkalmas növendékei után a más világ színészképzése kezdődött és tart ma is. Szegény Oroszlán forog a sírjában....

Egy hónappal ezelőtt a kiirommagambol.reblog.hu oldalain arról írtam,hogy a Magyar Nemzeti Filmalap mellé egy másik hasonló, a jobboldal által irányított csapatot kellene létrehozni. Ilyen gyorsan még sosem teljesült a kívánságom. Olvasom, hogy megalakult a Nemzeti Filmintézet. Hátha megint készülnek ifjúsági filmek, krimik , történelmi filmek stb. Mindenkinek, de elsődlegesen a konzervatív fiataloknak és az idősebbeknek. A közönségnek és nem a fesztiváloknak.

politika kultúra

Sok sikert.

Mielőtt az egész országot magába szippantaná a liberális világ, megelőzném egy országos kulturális és szórakoztató programmal. Építsünk színpadot minden oktatási intézménybe. A tehetségkutató versenyek résztvevői, fiatal színészek a helyi szereplőkel kiegészülve szívesen szerepelnének egy közös műsorban. A műsor másik felében egy zenés bulit lehetne tartani. Tanuljanak a fiatalok táncolni,udvarolni és kulturált körülmények között szórakozni. Fiatal családosok akár kisgyerekkel is csatlakozhatnának az alkohol mentes (konzervatív) bulihoz. Lehet hogy gyerekesnek tűnik ez a program, de hálásak lennének a szülők és a résztvevők is. Nem a romkocsmákba és a sörözőkbe járnának a fiatalok és anyagilag is kedvezőbb lenne, A költség eloszlana az állam és a résztvevők között. Több tucat csapat járná az országot, megélhetést biztosítva a fiataloknak és a második vonalnak is. Ha tetszik ez az elgondolás akkor meg kell tervezni, elfogadtatni, anyagi támogatásért lobbizni majd lebonyolítani. Ez csak pozícióban levő tudja megvalósítani.

Akkor a legideálisabb a fejlődés, ha mindenki tanul, sportol, jól étkezik, pihen és kikapcsolódik. Az utóbbi kettőről szeretnek megfeledkezni.

Ez a projekt jól kiegészítené a Déryné és a Lázár Ervin programot.

Nagy Ervinnel nyilatkozatával kapcsolatban az is beugrott,hogy a filmes szakmára is ráférne egy kis „kultúrharc”.

25 évet dolgoztam filmekben kaszkadőrként a saját lovaimmal. A KINCSEM című filmben enyém volt a legjobb kaszkadőr ló a Szellő. Ágaskodott, bukott és egy megbízható színész ló volt mellékesen. Anyagi problémák adódtak de mivel be volt forgatva, nem volt szívem elhozni a produkcióból mint ahogy mások tették. Kockáztattam és nem jött be. A ló már nem az enyém. Szerény véleményem szerint nem csak Nagy Ervinék jó színészi játéka kellett a sikeres filmhez …A film végeztével pedig kiírtak a szakmából. Ha kiállsz az igazadért, véged van. De nem én vagyok a lényeg.

A mai diktatúrába nehéz véleményt mondani. Példaképek a hisztis gyerekként földön fetrengő, kukijukat mutogató és ordenáré hangnemben tiltakozó ellenzékiek. Az agresszív magatartásról nem is beszélve. Nem szabadna ilyen mélyre süllyedni akárcsak a múltban a Heti Hetes és a hasonló műsorok „sztárjai”. Nagyot csalódtunk sok színészben. Már nem vagyunk kíváncsiak rátok.

Közeledik a karácsony. Jó lenne békében és boldogságban zárni az óévet. Szent Fülöpről forgatott filmben három eredeti gondolatát szeretném továbbítani Ő a gyerekek védőszentje.

A tehetség nem tanítható. Az van vagy nincs.

Aki szereti az éneket meg a táncot azelőtt nem záródnak be a mennyország kapui.

Firenzében keskeny az igazak utcája. Ők már a középkorban tudták, felesleges ennél szélesebbet építeni.