A politikai élet fordulatai után elképzelhető, hogy bukdácsoló diákból eminens ország lesz Magyarország. Ezt érzem 2020 februárjában. USA esetében ez már megvalósult, EU esetében egy javuló folyamatban reménykedhetünk. De ki kárpótol minket és a politikusainkat? Hányszor mocskolták az országot a hazai és a külföldi politikusok, a civil szervezetek, a bíróságok és a média? Nyolc általánost végző, büntetett és büntető eljárás alatt álló EU vezetők irányításával, szakmai végzettség nélküliek oktattak ki minket sértő hangnemben. Itthon ezekkel a paraméterekkel egy vállalkozást sem lehet beindítani. Ki és mikor fogja beperelni azokat, akik behívták a migránsokat? A meggyilkoltak és a sértettek hozzá tartozóinak kellene kezdeni a pereket. De melyik bírósághoz forduljon, amikor pestiesen szólva Soros György kilóra megvette Európa bíróságait? Néhány gondolat a korona vírusról. Lehet vétlenül és felelőtlenül is terjeszteni. Ha van mersze néhány embernek elutazni a fertőzött területekre, senki sem tartja vissza. Saját maga saját életével azt csinál amit akar. Ezekről a területekről hazautazni azonban már bűncselekmény. Mások életét veszélyezteti. Ez olyan mint a gyorshajtás vagy az ittas vezetés. Éjjel a hegyi szerpentinen talán csak a saját életével játszik, de forgalom esetén már másokéval is. Egy városi gyorshajtó Németországi 160 kilométeres sebességét szándékos emberölésnek minősítették egy ütközést követő tragédiában. Jogosan. És itthon? Hibát mindannyian elkövetünk, de a mértéke a mérce. A bűnösöktől, a cserbenhagyóktól, a gyilkosoktól mást sem lehet hallani: én úgy megbántam. Dehogy bántad. Csak színészkedsz. Ritka kivétel akinek elhisszük.

Három hét szünet után fojtatom az írást. Ma március 28-án igazolva látom az eddig leírtakat, de már nem vagyok annyira optimista. Komolynak tűnő emberektől annyi zagyvaságot hallottam, hogy jobb egy kicsit lehiggadva és nem indulatból fojtatni. Nehéz megemészteni ha a rokonok és barátok egy platformon vannak az ellenzékkel. Még szerencse, hogy nem mindenki. Amíg tíz alatt volt a korona vírussal fertőzöttek száma mást sem hallottam: miért nem lépnek? Amikor jött a rendkívüli helyzet, átestek a ló túloldalára. Megkérdőjelezték az intézkedések szükségességét. A parlamenti ellenzék pedig nem vette észre a csapdát. Felhatalmazási törvény megszavazása sok piros pontot ért volna a szavazók szemében. A média és néhány okoska unszolására azonban az adott ígéretüket megszegve nem segítettek a rendkívüli helyzet meghosszabbításában. A partvonalon kívülről kiabálnak. Önök még nem tudják, hogy a legjobb focisták, a legjobb lovasok, a legjobb politikusok stb. , a lelátón, a kocsmában vagy a kényelmes lakásban ülnek itallal a kezükben? És abban is biztosra mehetünk, hogy ők berúgták volna a labdát, megülték volna a lovat és ők demokratikusan hoznák el nekünk a diktatúrát.

Megemlíteném az Orvosi Kamara zsarolási kísérletét, az ellenzék egészségügyben mindent köpködő és ócsároló viselkedését. Az angolok helyettünk cáfolják az állításokat. A leggazdagabb országokban 2-3 intenzív ágy áll a betegek gyógyítására, nálunk 7. Evvel dobogósok vagyunk Európában. Németek vezetnek 8 ággyal. Tudjuk, ez is kevés, miközben tonna számra jönnek az orvosi kellékek és felszerelések. Sikert és jó egészséget kívánunk minden egészségügyi dolgozónak.

Schiffer András az LMP alapítója. Ő nem vádolható lojalitással, vagy is elvtelen egyetértést a baloldali őrülettel. Az ő véleménye szerint is meg kellett volna szavazni a felhatalmazási törvényt. Nem négyötödre, hanem ötötödös megegyezésre nem Orbán Viktornak hanem az országnak lett volna szüksége.

Remélem, hogy az ellenzéki szavazók közül sokan rádöbbennek, felületesen szavaztak. Amatőrök, dilettánsok és rossz indulatúak a politikusaik. Az álhíreket gyártó médiájuk sem különb. Higgyünk abban: Isten nem ver bottal. Cselekszik és minden és mindenki a helyére kerül.

A válság helyzetben nyilatkozó felelős vezetők a kommunikáció magasiskoláját mutatják be nap mint nap. Féltve, szigorúan de szeretettel nyilatkoznak. Fogadjuk meg kérésüket és utasításaikat. Önérzetes, vagány és hetyke magyarok vagyunk, de be fogjuk tartani. Köszönet mindenért.

U:I: Kivételesen belenéztem az ATV Napló című műsorába. Érdekelt, hogyan szavaz az ellenzéki választó avval kapcsolatban, hogy az ellenzéki pártok nem hajlandók együttműködni a kormány pártokkal a koronavírus járvány idején. A szavazók közel 90%-a egyet értett. Csalódtam. No comment.