Gyuri bácsi legújabb Soros terve nem tetszik Orbán Viktornak és nekünk sem. Egy eszement ellenzéki fiatal hölgy /?/ azt a megjegyzést tette, hogy erre nem tud mit mondani. Először azt hittem, talán egyet ért velünk, de tévedtem. A Momentumos hölgy elképedt, hogy egy ilyen bomba üzlet nem hozza lázba a jobboldali embereket és politikusokat. Értem én a nehezen érthetőt, de feltennék néhány kérdést. Hogy lett ilyen fiatalon politikus? Kinőtte már a kamaszkori lázadásait? Azért kérdezem, mert egy úri családban ahol nyugalom van, pénz is van, talán családi odafigyelés is /és ennek ellenére / meghülyülnek a fiatalok és lázadni kezdenek. Ez a nyugalom, a pénz és az odafigyelés az országra is jellemző. Az ország vezetése a fiatalok kegyeit keresi. Akkor miért és ki ellen kell ebben az országban lázítani és a képzettebb és okosabb embereket letorkolni. Miért kell hazugságaikkal lejáratni az országot és a jobboldali politikusokat? A rendszer váltás előtti években Szovjetunióba jártak tanulni a káderek.

Szinte mindenki kőkemény kommunistaként tért vissza elfelejtve hazáját. Naivan megkérdezem: kit vagy kiket képviseltek hazatérve Magyarországon? A mai ellenzéki fiatal vezetőket vagy külföldön oktatták és képezték, vagy külföldi befolyás hatására lettek hirtelen forradalmárok. Megint naivan megkérdezem: ezek a fiatalok és a régi káderek kit vagy kiket képviselnek ebbe a büdös nagy ellenzéki összefogásban? Hiteltelen azt állítani, hogy a magyar emberekért és Magyarországért dolgoznak és őket képviselik. Isztambuli szerződéssel kapcsolatban csak azt szeretném megjegyezni, hogy Nyugat- Európa eltitkolja a migránsok által elkövetett bűnöket. Dániában négy fiatal migráns megerőszakolt és filmre vette egy 15 éves kislány megerőszakolását. Ennek kapcsán fény derült egy 2017-es titkos adatra. 24 000 erőszak történt. Néhány száz büntető eljárásból 94, az az kilencven négy ítélet született. Ezek után ki hiszi el, hogy az EU-t érdekli a családon belüli vagy akár milyen erőszak? A bizalom vesztés hosszú ideje adósság az EU-ban. Reméljük ez nem örök érvényű, akárcsak Magyarország elvtelen támadása sem.

Egy Angliában élő egyetemi oktató írta a magyarokról: a legnehezebb időben is megőrizték azt, amire igazán büszkék lehetnek: a kulturális különlegességüket, az emberi méltóságukat és az erkölcsi tartásukat. Ez az, amivel nem tud mit kezdeni a liberális baloldal.