Magyarország lakosságának a fele teljesen tájékozatlan a közügyek és a politika terén. A fiataloknál és a legidősebbeknél ezt nem tartom nagy problémának. A választó korban lévőknél , akik pillanatnyi benyomások vagy rábeszélés alapján döntenek a jövőnkről, az már gondot jelent. Részükről ez egy természetes védekezési mechanizmus. Úgy érzik, semmire sincs befolyásuk, és az ő szavuk és véleményük semmit sem ér. Még a világra figyelő, tájékozott emberek sem mindig értik a közelmúlt és a jelen történéseit és történelmét. Nem csodálom.

Az Európai Unió Gazdasági Közössége 1993-ban lett alapítva 12 tagország közreműködésével. Magyarország 2004-ben csatlakozott. A gyengélkedő gazdaságunk további szétverésével kezdődött az együttműködés. Gazdagabb országok és cégei próbálták átvenni az ország gazdasági irányítását. Gondolom hasonlóan játszódott le a többi csatlakozó ország esetében, esetleg változó mértékben fosztották ki az országokat. A piac nem kegyelmezett. Aki tudta, jól megszedte magát. Innen kellett vissza kapaszkodni a jobboldali kormányoknak. Vissza kellett vásárolni az elherdált állami vagyont, valamint megteremteni a magyarokért dolgozó gazdasági elitet. A mezőgazdasági termőföld védelme csak nagy csatározás árán sikerült. Az EU jogrendje a belső szabályozást segítette, valamint az erősebb országok támadásait is segítette kivédeni. A Magyar Alaptörvény az EU vezető tisztségviselőinek a támadásait is igyekszik elhárítani, egyben az ország működésében segít mindent a helyére tenni. Ezért kell időnként finomítani.

Egy vázlatos bevezető után talán érthető, miért van nagyobb becsben több balkáni ország mint mi és a V 4-ek. Azért mert mi harcolunk és dolgozunk, ellenállva a nekünk nem tetsző utasításoknak. Koronavírus járvány idején és a Magyarország ellenes támadások után a Horvát miniszter elnök azt nyilatkozta: döntéseket meghozni csak az európai értékek figyelembevételével lehet. Hogy nem szakad le az ég....Ekkora stréberséget a világ még nem látott.

Naivan megkérdezhetnénk: az EU miért kedvel olyan országokat, melyek nem tagjai a közösségnek? Miért van kivételes helyzetben Svájc, Norvégia és Lichtenstein? Az EU országok közül Luxemburg, Ciprus stb.? A válasz egyszerű. A pénz sokasága mindent felül ír. A becsületesen megkeresett pénzek mellett offshore pénzek, háborús időkben zsákmányolt és adó elkerülésére elrejtett pénzek landoltak ezeknek az országoknak a bankjaiban. A banktitokra hivatkozva ezek az összegek mindaddig nem lesznek nyilvánosak, míg az Egyesült Államok Elnökének szüksége nem lesz ezekre az adatokra. Ezt csak az ő hatalmával lehetne elérni. Wikileakshez hasonló kíberbűnözés is segíthetne a tárolt adatok nyilvánosságra hozatalában. Rögtön elcsendesedne Nyugat Európa gazdasági elitje. Megkapnánk a választ például, hogy az 500 000 lakosú Luxemburg miért adhatott európai vezetőt öt évig. Miért olyan hangos a jelenlegi külügyminiszterük? Milyen titkok birtokában van, hogy ilyen nagy a szája? Gondolom azért, mert minden renitens országot erőből kell lenyomni. Magyarország nem hagyja magát és ezért támadni kell. Sokan csatlakoznak az EU vezetőinek a kocsmai stílusához. Konfliktus esetén előbb ütök, aztán kérdezek a módszerük. Ha meg kiderül az igazság , megbocsájtanak a megütött megrágalmazottnak. Evvel fizetnek a világ cukros bácsijának. Sugár Daddy a luxus randizós. Ő az egyetlen, akit mindig fogadnak az EU vezető tisztségviselői. Soros György a demokratákat és Obamát képviseli az Egyesült Államokból. A liberalizmus vírusát ők terjesztették világszerte. Persze önzetlenül segíti európát és kér szívességeket.... Cserébe a megvett emberei terjesztik a gender és a nyílt társadalom elméletet, a színes bőrűek magasabb rendűségét a fehérekkel szemben, a magzat életének a semmibe vételét, a bevándorlás segítését stb. Ez az ő programjuk. Obama vezetésének az időszakában egy perc nyugta sem volt az országnak. Jött Tramp, és szinte minden rendben találtatott Magyarországon. Őt már nem fogadják olyan szívesen az EU vezetői. Talán nem fizet olyan jól mint Gyuri bácsi? Természetesen nem fizet, mivel az EU funkcionáriusai nem öröm lányok.

Ursula Von Leyen bocsánatot kért Olaszországtól a koronavírus-fertőzés válságkezelésének a lassúsága miatt. Meglebegtetett 100 milliárd eurót válságkezelésre a leginkább sújtott államoknak. Az az ország, mely gyorsan és szakszerűen cselekedett, az persze nem kap semmit. Talán egy jelképes összeg leesik a szegény rokonoknak is.

Egyszer eljön a bocsánatkérések sorozata. Ezek közül az első a bevándorlási projekt. Minden papír nélküli ügyeskedőt haza kellene zavarni. Szedjék elő az útlevelüket, iskolai végzettségét igazoló bizonyítványt és kérjen beutazási engedélyt a kívánt célországba. Ha szükség van rátok, Ursula és Merkel asszony fogja fogadni a beutazókat, fizeti a tartózkodási költségeket. Mindenki a saját műszerével verje a csalánt... Ne az EU fizessen, hanem Németország. Olyan országokkal akarják megfizettetni az ide utazók költségeit, ahol az átlagkereset 150-300 ezer forint között van. Ausztriában egy kétgyermekes „ menekült” család egy millió forint feletti juttatást kap. Ezt az ellent mondást miért nem lehet megérteni? Ennyit kéne nekünk is fizetni. Ennek az a következménye, hogy az EU-t működtető gépezet fölzabálja azt a pénzt, amit a szegényebb államok és az esetleges belépők felzárkóztatására kellene fordítani.

Nincs olyan hét, hogy a bevándorlók közé vegyült terroristák ne követnének el merényletet. Robbantás, gázolás, késelés, erőszak és vonat alá lökés, legújabban a rendőrök és civilek leköpése és ráköhögése a repertoár. Ezért ki és mikor fog bocsánatot kérni? Harvey Weinstein nem fizikai erőszakkal, hanem üzleti zsarolással szerezte meg a nőket. Mégis kiverte a biztosítékot. Életfogytiglan börtön büntetésre ítélték. A bevándorlók fizikai erőszakkal kényszerítik a nőket nemi aktusra, mégis enyhe büntetést kapnak. Nagy az Isten állatkertje......Németország 40 000 mezőgazdasági idénymunkást toboroz Közép Európából a járvány idején. A másfél millió bevándorlóból nem jelentkezik senki? Amikor mentek volna az európaiak, nem kellettek. Tucatnyi engedélyre volt szükségük. A diplomások a kivételek, őket Magyarországról is csábítják folyamatosan. Mi fizetjük az oktatásukat és képzésüket, a gazdagabb országok meg aratnak. Ügyes. Ez is Európa.

Amikor sokunkat elfogultsággal vádolnak a jobboldali és a liberálisok vitájában, azt mondom igazuk van. Megmagyarázom. Nekünk korrekt partnerünk USA, Kína, Oroszország, Törökország és még tucatnyi ország. Amikor rosszallását fejezi ki az EU vezetése karöltve az ellenzékkel a kapcsolatok elmélyülése miatt, mi kitartunk mellettük. A hosszú és korrekt kapcsolat kötelez. Mi tudjuk mi az a Gentleman's Agreement. Mármint az úriember megállapodás. Ezt az előbb említett urak és hölgyek úgy is elfelejtették. Ők klikket alkotnak mint a gyerekek, árulkodnak a tanító néniknek és a stabil megállapodások helyett az állandó újra tervezésben hisznek. Vagyis rongy emberek vagytok, mert úri embernek születni kell....Sajnos közéjük tartozik Ursula Von Leyen, aki legjobb esetben olyan mint egy szélkakas. Újratervezés korszakát éli. Orbán Viktor segítette az Európai vezetők legmagasabb pozíciójához, de ő ezt hamar elfelejtette.

Az előbb említett országokban ellenben bízhatunk. Ők nem felejtenek. Felváltva segítenek ki minket a bajból.