Eddig még jó. Mondja az ejtőernyős zuhanás közbeni vészhelyzetben, mert nem akar kinyílni az ejtőernyője. A koronavírus elleni országos védekezésre 2020. 04. 07. napján ugyan ez elmondható. A járvány tetőzése talán két hét múlva lesz. Reményeim szerint 2500 főnél nem lesz több beteg. Az ezt követő két hétben kellene lecsengeni a járványnak fokozatosan csökkenő 1000 beteggel. Ha fegyelmezettek vagytok és az égiek is segítenek, akkor ez a vágyunk teljesülhet. Csak az a baj, hogy van egy ügyeskedő és leleményes embertípus aki nagy nyertese akart lenni az ehhez hasonlító világégéseknek. Már elkezdődött a járvány, amikor sokan befizettek egy tengerparti fürdésre, egy Velencei karneválra vagy egy közeli sítúrára. Last Minute út féláron, mert még a hülyének is megéri. Aztán rohanunk haza, bulit szervezünk mert mindenkinek tudni kell, hogy mi milyen jó fejek vagyunk. Ahelyett hogy karanténba maradtál volna, most a barátaid is izgulhatnak két hétig. Fertőzöttek leszünk-e vagy megússzuk? Itt már rajtatok múlik és nem az égieken, hogy a családodat veszélyezteted-e a gyerekedtől kezdve a nagymamáig. Ilyen egyszerű. Siker vagy bukás. Bejön-e a jóslatom vagy nem. Április 9-én rontottam az előrejelzésemen, mert a Pesti úti idősek otthonában tömeges megbetegedések rontották az előrejelzésemet. Budapesti fenntartású és irányítású intézményben emberi mulasztások tömkelege történt. És a többi idősek otthonába mi a helyzet?Karácsony Gergely és 41 fős „ szakértő” csapata lapít mint az a bizonyos dolog a fűben. Fordított esetben az EU parlamentje foglalkozna ezzel a felelőtlen trehánysággal, és a „független, objektív médiájuk lázítaná az egész országot. Most csöndben vannak és várják az első kis hibát. Na majd akkor robban a bomba. Két dolgot szeretnék kiemelni a sok fontos esemény és történés közül. Az egyik a szakszerűség. A korona vírus elleni védekezés magasabb, közép és alacsonyabb szintjein is tökéletesen látjátok el a feladatokat. Néha az utasításokat kell végrehajtani, de gyakran önállóan döntve bátran vállalva a felelősséget. Ez jó és megnyugtató. Mindenkinek azt kívánom, hogy csak a pozitív dolgokra emlékezzen az elhárítási munkálatok után, mert mindenkinek úgysem tudtok megfelelni. Az ellenzék sértő hozzáállása ne szegje a kedveteket. Az ország nyolcvan százaléka veletek van. A másik dolog a kommunikáció. Emberi féltés és a szeretet hangján szóltok az állampolgárokhoz. Figyelmeztetés és egy kis dorgálás is belefér a saját érdekünkben, továbbá- véleményem szerint- rendkívül pozitív a tájékoztatás hangneme. Néha túl bátrak vagytok. Féltünk titeket. Vigyázzatok magatokra.

Egy kicsit babonás vagyok és nem akarom elpuskázni a siker lehetőségét, de újabb kérdések is felmerülnek bennem. Mit fog szólni az ellenzék ha bejön a jóslatom? Ki a felelős az elherdált milliárdokért? Már hallom az eszement okoskodásokat. Előre félek a sikertől.

U. I. Elnézést a tegezésért, de tiszteletbeli barátként tekintek mindenkire aki a veszélyek ellenére is dolgozik az országunk sikeréért.