Ne menjünk vissza csak a rendszerváltásig. Mennyi sérelem és veszteség ért minket és az országot. Perek, jogorvoslatok, másodfok, törvényszék, ítélőtábla, felülvizsgálati kérelem és a kúria jogot szolgáltat. Kapkodjuk a fejünket. Szép piros almát veszünk, belül pedig kukacos vagy rohadt. Mindig optimistán kezdjük, majd csalódunk. Sok ítélet meg sem született 10 év alatt, néha meg az állam segíti ki az állampolgárokat mint a svájci frankos hitelnél vagy a bróker botránynál. Pedig az Önök döntéseinek olyan logikusnak kéne lenni mint a matematika, és olyan tisztának mint a hegyi patak.

Mielőtt néhány gondolatot ejtenék a gyöngyöspatai cigányokról, feltennék egy költői kérdést. Gondolom Önök a kúria döntéshozói jól meg vannak fizetve? Én nem vagyok politikus és ezért remélem büntetlenül megtehetem a következő eszmefuttatást. Önök fizetése tízszer, hússzor magasabb mint a Gyöngyöspatán élőknek. Nehéz így reálisan dönteni. Ami önöknek kevés, az az ott élőknek mesés összeg. Ha ezt e furcsa eljárás a Gyöngyöspataiak vereségével végződött, szerintem is fizetni kell. Adjuk meg ezt a gesztust. Legyen már vége ennek a cirkusznak. De miért ennyit? Ez az ítélet csődbe viszi a települést és a cigányok ellen hangolja a többieket. Az ott élőknek miért kell négyszeresét kifizetni egy reálisabbnak tűnő összeg helyett? Ismétlem: Önök csődbe juttatják a települést.

Egész életemben sportoktatással foglalkoztam. Nem értem az ügyben felkért szakértőket. Oktatásnál és képzésnél az a legjobb megoldás egy osztályban és egy csapatban, ha a hasonló korú és tudású gyerekeket és sportolókat képezzük egyszerre. Ha valaki nem jár edzésre magára vessen. Nehogy már én feleljek azért mert lusta, lóg vagy tehetségtelen. Még be is perelhet mert nem kerül be a csapatba vagy elveszít egy versenyt? Fojtatom a tanárok védelmében. Egy önvédelmi edzésen nem küzdhet egy negyven kilós gyerek egy hatvan kilóssal, és egy labdarúgó edzésen egy serdülő csapatot nem játszatunk egy ifjúsági csapattal. Ez vonatkozik az iskolai képzésre is. A Kúria az államtól kapja a pénzt, mégis úgy viselkedik mint egy előkelő idegen. Tudom, önálló hatalmi ág, de ez nem azt jelenti, hogy engedem kifosztani a kenyéradómat. Egy jogállamban a jogvédők sem szeghetik meg a törvényt. Hazugságokat terjesztenek, levezénylik a börtön bizniszt, aktivistákat képeznek ki a kormányellenes megmozdulásokhoz és még sorolhatnám. Tehát ajánlásokat kéne megfogalmazni az erkölcstelen és sokszor törvénytelen kifosztások elkerülése végett. Nekünk igazságszolgáltatásra van szükségünk. Magyar igazságszolgáltatásra. Kiknek akarnak Önök megfelelni? Példát vehetnének a Magyar Nemzeti Bankról.

Most olvasom, hogy a Kúria és az OBH felkéri a kormányt, állítsa vissza a bíróságok normális működési rendjét.. Én már két hete tudom, hogy a kormány vissza adja a parlamentnek a teljes hatalmat. Várjunk egy kicsit, hátha nem kell magyaráznom. Én meg felkérem a napot, holnap hajnalban idejében keljen fel. Reggel elégedetten fogom fotelban ülve kortyolgatni a kávémat, ezt is megcsináltam!

A KÚRIA döntése után írtam ezt a cikket. Remélem még aktuális.