Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Bocsánat kérés

Magyarország lakosságának a fele teljesen tájékozatlan a közügyek és a politika terén. A fiataloknál és a legidősebbeknél ezt nem tartom nagy problémának. A választó korban lévőknél , akik pillanatnyi benyomások vagy rábeszélés alapján döntenek a jövőnkről, az már gondot jelent. Részükről ez egy természetes védekezési mechanizmus. Úgy érzik, semmire sincs befolyásuk, és az ő szavuk és véleményük semmit sem ér. Még a világra figyelő, tájékozott emberek sem mindig értik a közelmúlt és a jelen történéseit és történelmét. Nem csodálom.

Az Európai Unió Gazdasági Közössége 1993-ban lett alapítva 12 tagország közreműködésével. Magyarország 2004-ben csatlakozott. A gyengélkedő gazdaságunk további szétverésével kezdődött az együttműködés. Gazdagabb országok és cégei próbálták átvenni az ország gazdasági irányítását. Gondolom hasonlóan játszódott le a többi csatlakozó ország esetében, esetleg változó mértékben fosztották ki az országokat. A piac nem kegyelmezett. Aki tudta, jól megszedte magát. Innen kellett vissza kapaszkodni a jobboldali kormányoknak. Vissza kellett vásárolni az elherdált állami vagyont, valamint megteremteni a magyarokért dolgozó gazdasági elitet. A mezőgazdasági termőföld védelme csak nagy csatározás árán sikerült. Az EU jogrendje a belső szabályozást segítette, valamint az erősebb országok támadásait is segítette kivédeni. A Magyar Alaptörvény az EU vezető tisztségviselőinek a támadásait is igyekszik elhárítani, egyben az ország működésében segít mindent a helyére tenni. Ezért kell időnként finomítani.

Egy vázlatos bevezető után talán érthető, miért van nagyobb becsben több balkáni ország mint mi és a V 4-ek. Azért mert mi harcolunk és dolgozunk, ellenállva a nekünk nem tetsző utasításoknak. Koronavírus járvány idején és a Magyarország ellenes támadások után a Horvát miniszter elnök azt nyilatkozta: döntéseket meghozni csak az európai értékek figyelembevételével lehet. Hogy nem szakad le az ég....Ekkora stréberséget a világ még nem látott.

Naivan megkérdezhetnénk: az EU miért kedvel olyan országokat, melyek nem tagjai a közösségnek? Miért van kivételes helyzetben Svájc, Norvégia és Lichtenstein? Az EU országok közül Luxemburg, Ciprus stb.? A válasz egyszerű. A pénz sokasága mindent felül ír. A becsületesen megkeresett pénzek mellett offshore pénzek, háborús időkben zsákmányolt és adó elkerülésére elrejtett pénzek landoltak ezeknek az országoknak a bankjaiban. A banktitokra hivatkozva ezek az összegek mindaddig nem lesznek nyilvánosak, míg az Egyesült Államok Elnökének szüksége nem lesz ezekre az adatokra. Ezt csak az ő hatalmával lehetne elérni. Wikileakshez hasonló kíberbűnözés is segíthetne a tárolt adatok nyilvánosságra hozatalában. Rögtön elcsendesedne Nyugat Európa gazdasági elitje. Megkapnánk a választ például, hogy az 500 000 lakosú Luxemburg miért adhatott európai vezetőt öt évig. Miért olyan hangos a jelenlegi külügyminiszterük? Milyen titkok birtokában van, hogy ilyen nagy a szája? Gondolom azért, mert minden renitens országot erőből kell lenyomni. Magyarország nem hagyja magát és ezért támadni kell. Sokan csatlakoznak az EU vezetőinek a kocsmai stílusához. Konfliktus esetén előbb ütök, aztán kérdezek a módszerük. Ha meg kiderül az igazság , megbocsájtanak a megütött megrágalmazottnak. Evvel fizetnek a világ cukros bácsijának. Sugár Daddy a luxus randizós. Ő az egyetlen, akit mindig fogadnak az EU vezető tisztségviselői. Soros György a demokratákat és Obamát képviseli az Egyesült Államokból. A liberalizmus vírusát ők terjesztették világszerte. Persze önzetlenül segíti európát és kér szívességeket.... Cserébe a megvett emberei terjesztik a gender és a nyílt társadalom elméletet, a színes bőrűek magasabb rendűségét a fehérekkel szemben, a magzat életének a semmibe vételét, a bevándorlás segítését stb. Ez az ő programjuk. Obama vezetésének az időszakában egy perc nyugta sem volt az országnak. Jött Tramp, és szinte minden rendben találtatott Magyarországon. Őt már nem fogadják olyan szívesen az EU vezetői. Talán nem fizet olyan jól mint Gyuri bácsi? Természetesen nem fizet, mivel az EU funkcionáriusai nem öröm lányok.

Ursula Von Leyen bocsánatot kért Olaszországtól a koronavírus-fertőzés válságkezelésének a lassúsága miatt. Meglebegtetett 100 milliárd eurót válságkezelésre a leginkább sújtott államoknak. Az az ország, mely gyorsan és szakszerűen cselekedett, az persze nem kap semmit. Talán egy jelképes összeg leesik a szegény rokonoknak is.

Egyszer eljön a bocsánatkérések sorozata. Ezek közül az első a bevándorlási projekt. Minden papír nélküli ügyeskedőt haza kellene zavarni. Szedjék elő az útlevelüket, iskolai végzettségét igazoló bizonyítványt és kérjen beutazási engedélyt a kívánt célországba. Ha szükség van rátok, Ursula és Merkel asszony fogja fogadni a beutazókat, fizeti a tartózkodási költségeket. Mindenki a saját műszerével verje a csalánt... Ne az EU fizessen, hanem Németország. Olyan országokkal akarják megfizettetni az ide utazók költségeit, ahol az átlagkereset 150-300 ezer forint között van. Ausztriában egy kétgyermekes „ menekült” család egy millió forint feletti juttatást kap. Ezt az ellent mondást miért nem lehet megérteni? Ennyit kéne nekünk is fizetni. Ennek az a következménye, hogy az EU-t működtető gépezet fölzabálja azt a pénzt, amit a szegényebb államok és az esetleges belépők felzárkóztatására kellene fordítani.

Nincs olyan hét, hogy a bevándorlók közé vegyült terroristák ne követnének el merényletet. Robbantás, gázolás, késelés, erőszak és vonat alá lökés, legújabban a rendőrök és civilek leköpése és ráköhögése a repertoár. Ezért ki és mikor fog bocsánatot kérni? Harvey Weinstein nem fizikai erőszakkal, hanem üzleti zsarolással szerezte meg a nőket. Mégis kiverte a biztosítékot. Életfogytiglan börtön büntetésre ítélték. A bevándorlók fizikai erőszakkal kényszerítik a nőket nemi aktusra, mégis enyhe büntetést kapnak. Nagy az Isten állatkertje......Németország 40 000 mezőgazdasági idénymunkást toboroz Közép Európából a járvány idején. A másfél millió bevándorlóból nem jelentkezik senki? Amikor mentek volna az európaiak, nem kellettek. Tucatnyi engedélyre volt szükségük. A diplomások a kivételek, őket Magyarországról is csábítják folyamatosan. Mi fizetjük az oktatásukat és képzésüket, a gazdagabb országok meg aratnak. Ügyes. Ez is Európa.

Amikor sokunkat elfogultsággal vádolnak a jobboldali és a liberálisok vitájában, azt mondom igazuk van. Megmagyarázom. Nekünk korrekt partnerünk USA, Kína, Oroszország, Törökország és még tucatnyi ország. Amikor rosszallását fejezi ki az EU vezetése karöltve az ellenzékkel a kapcsolatok elmélyülése miatt, mi kitartunk mellettük. A hosszú és korrekt kapcsolat kötelez. Mi tudjuk mi az a Gentleman's Agreement. Mármint az úriember megállapodás. Ezt az előbb említett urak és hölgyek úgy is elfelejtették. Ők klikket alkotnak mint a gyerekek, árulkodnak a tanító néniknek és a stabil megállapodások helyett az állandó újra tervezésben hisznek. Vagyis rongy emberek vagytok, mert úri embernek születni kell....Sajnos közéjük tartozik Ursula Von Leyen, aki legjobb esetben olyan mint egy szélkakas. Újratervezés korszakát éli. Orbán Viktor segítette az Európai vezetők legmagasabb pozíciójához, de ő ezt hamar elfelejtette.

Az előbb említett országokban ellenben bízhatunk. Ők nem felejtenek. Felváltva segítenek ki minket a bajból.

 

Tovább


Eddig még jó...

Eddig még jó. Mondja az ejtőernyős zuhanás közbeni vészhelyzetben, mert nem akar kinyílni az ejtőernyője. A koronavírus elleni országos védekezésre 2020. 04. 07. napján ugyan ez elmondható. A járvány tetőzése talán két hét múlva lesz. Reményeim szerint 2500 főnél nem lesz több beteg. Az ezt követő két hétben kellene lecsengeni a járványnak fokozatosan csökkenő 1000 beteggel. Ha fegyelmezettek vagytok és az égiek is segítenek, akkor ez a vágyunk teljesülhet. Csak az a baj, hogy van egy ügyeskedő és leleményes embertípus aki nagy nyertese akart lenni az ehhez hasonlító világégéseknek. Már elkezdődött a járvány, amikor sokan befizettek egy tengerparti fürdésre, egy Velencei karneválra vagy egy közeli sítúrára. Last Minute út féláron, mert még a hülyének is megéri. Aztán rohanunk haza, bulit szervezünk mert mindenkinek tudni kell, hogy mi milyen jó fejek vagyunk. Ahelyett hogy karanténba maradtál volna, most a barátaid is izgulhatnak két hétig. Fertőzöttek leszünk-e vagy megússzuk? Itt már rajtatok múlik és nem az égieken, hogy a családodat veszélyezteted-e a gyerekedtől kezdve a nagymamáig. Ilyen egyszerű. Siker vagy bukás. Bejön-e a jóslatom vagy nem. Április 9-én rontottam az előrejelzésemen, mert a Pesti úti idősek otthonában tömeges megbetegedések rontották az előrejelzésemet. Budapesti fenntartású és irányítású intézményben emberi mulasztások tömkelege történt. És a többi idősek otthonába mi a helyzet?Karácsony Gergely és 41 fős „ szakértő” csapata lapít mint az a bizonyos dolog a fűben. Fordított esetben az EU parlamentje foglalkozna ezzel a felelőtlen trehánysággal, és a „független, objektív médiájuk lázítaná az egész országot. Most csöndben vannak és várják az első kis hibát. Na majd akkor robban a bomba. Két dolgot szeretnék kiemelni a sok fontos esemény és történés közül. Az egyik a szakszerűség. A korona vírus elleni védekezés magasabb, közép és alacsonyabb szintjein is tökéletesen látjátok el a feladatokat. Néha az utasításokat kell végrehajtani, de gyakran önállóan döntve bátran vállalva a felelősséget. Ez jó és megnyugtató. Mindenkinek azt kívánom, hogy csak a pozitív dolgokra emlékezzen az elhárítási munkálatok után, mert mindenkinek úgysem tudtok megfelelni. Az ellenzék sértő hozzáállása ne szegje a kedveteket. Az ország nyolcvan százaléka veletek van. A másik dolog a kommunikáció. Emberi féltés és a szeretet hangján szóltok az állampolgárokhoz. Figyelmeztetés és egy kis dorgálás is belefér a saját érdekünkben, továbbá- véleményem szerint- rendkívül pozitív a tájékoztatás hangneme. Néha túl bátrak vagytok. Féltünk titeket. Vigyázzatok magatokra.

Egy kicsit babonás vagyok és nem akarom elpuskázni a siker lehetőségét, de újabb kérdések is felmerülnek bennem. Mit fog szólni az ellenzék ha bejön a jóslatom? Ki a felelős az elherdált milliárdokért? Már hallom az eszement okoskodásokat. Előre félek a sikertől.

U. I. Elnézést a tegezésért, de tiszteletbeli barátként tekintek mindenkire aki a veszélyek ellenére is dolgozik az országunk sikeréért.

 

Tovább


Bűn és bűnhődés

A politikai élet fordulatai után elképzelhető, hogy bukdácsoló diákból eminens ország lesz Magyarország. Ezt érzem 2020 februárjában. USA esetében ez már megvalósult, EU esetében egy javuló folyamatban reménykedhetünk. De ki kárpótol minket és a politikusainkat? Hányszor mocskolták az országot a hazai és a külföldi politikusok, a civil szervezetek, a bíróságok és a média? Nyolc általánost végző, büntetett és büntető eljárás alatt álló EU vezetők irányításával, szakmai végzettség nélküliek oktattak ki minket sértő hangnemben. Itthon ezekkel a paraméterekkel egy vállalkozást sem lehet beindítani. Ki és mikor fogja beperelni azokat, akik behívták a migránsokat? A meggyilkoltak és a sértettek hozzá tartozóinak kellene kezdeni a pereket. De melyik bírósághoz forduljon, amikor pestiesen szólva Soros György kilóra megvette Európa bíróságait? Néhány gondolat a korona vírusról. Lehet vétlenül és felelőtlenül is terjeszteni. Ha van mersze néhány embernek elutazni a fertőzött területekre, senki sem tartja vissza. Saját maga saját életével azt csinál amit akar. Ezekről a területekről hazautazni azonban már bűncselekmény. Mások életét veszélyezteti. Ez olyan mint a gyorshajtás vagy az ittas vezetés. Éjjel a hegyi szerpentinen talán csak a saját életével játszik, de forgalom esetén már másokéval is. Egy városi gyorshajtó Németországi 160 kilométeres sebességét szándékos emberölésnek minősítették egy ütközést követő tragédiában. Jogosan. És itthon? Hibát mindannyian elkövetünk, de a mértéke a mérce. A bűnösöktől, a cserbenhagyóktól, a gyilkosoktól mást sem lehet hallani: én úgy megbántam. Dehogy bántad. Csak színészkedsz. Ritka kivétel akinek elhisszük.

Három hét szünet után fojtatom az írást. Ma március 28-án igazolva látom az eddig leírtakat, de már nem vagyok annyira optimista. Komolynak tűnő emberektől annyi zagyvaságot hallottam, hogy jobb egy kicsit lehiggadva és nem indulatból fojtatni. Nehéz megemészteni ha a rokonok és barátok egy platformon vannak az ellenzékkel. Még szerencse, hogy nem mindenki. Amíg tíz alatt volt a korona vírussal fertőzöttek száma mást sem hallottam: miért nem lépnek? Amikor jött a rendkívüli helyzet, átestek a ló túloldalára. Megkérdőjelezték az intézkedések szükségességét. A parlamenti ellenzék pedig nem vette észre a csapdát. Felhatalmazási törvény megszavazása sok piros pontot ért volna a szavazók szemében. A média és néhány okoska unszolására azonban az adott ígéretüket megszegve nem segítettek a rendkívüli helyzet meghosszabbításában. A partvonalon kívülről kiabálnak. Önök még nem tudják, hogy a legjobb focisták, a legjobb lovasok, a legjobb politikusok stb. , a lelátón, a kocsmában vagy a kényelmes lakásban ülnek itallal a kezükben? És abban is biztosra mehetünk, hogy ők berúgták volna a labdát, megülték volna a lovat és ők demokratikusan hoznák el nekünk a diktatúrát.

Megemlíteném az Orvosi Kamara zsarolási kísérletét, az ellenzék egészségügyben mindent köpködő és ócsároló viselkedését. Az angolok helyettünk cáfolják az állításokat. A leggazdagabb országokban 2-3 intenzív ágy áll a betegek gyógyítására, nálunk 7. Evvel dobogósok vagyunk Európában. Németek vezetnek 8 ággyal. Tudjuk, ez is kevés, miközben tonna számra jönnek az orvosi kellékek és felszerelések. Sikert és jó egészséget kívánunk minden egészségügyi dolgozónak.

Schiffer András az LMP alapítója. Ő nem vádolható lojalitással, vagy is elvtelen egyetértést a baloldali őrülettel. Az ő véleménye szerint is meg kellett volna szavazni a felhatalmazási törvényt. Nem négyötödre, hanem ötötödös megegyezésre nem Orbán Viktornak hanem az országnak lett volna szüksége.

Remélem, hogy az ellenzéki szavazók közül sokan rádöbbennek, felületesen szavaztak. Amatőrök, dilettánsok és rossz indulatúak a politikusaik. Az álhíreket gyártó médiájuk sem különb. Higgyünk abban: Isten nem ver bottal. Cselekszik és minden és mindenki a helyére kerül.

A válság helyzetben nyilatkozó felelős vezetők a kommunikáció magasiskoláját mutatják be nap mint nap. Féltve, szigorúan de szeretettel nyilatkoznak. Fogadjuk meg kérésüket és utasításaikat. Önérzetes, vagány és hetyke magyarok vagyunk, de be fogjuk tartani. Köszönet mindenért.

U:I: Kivételesen belenéztem az ATV Napló című műsorába. Érdekelt, hogyan szavaz az ellenzéki választó avval kapcsolatban, hogy az ellenzéki pártok nem hajlandók együttműködni a kormány pártokkal a koronavírus járvány idején. A szavazók közel 90%-a egyet értett. Csalódtam. No comment.

Tovább


Csőcselék foci

Mikor kezdték és ki kezdte az alattomos és sportszerűtlen játékot, nem tudom. Sötét homályba vesző emlékezetet kell tetetni, mert objektív és korrekt vélemény nagyon kevesektől várható. Az elmúlt 6-8 év TV felvételeit újra megnézve és elemezve megállapíthatnánk, hogy a magyar játékvezetők rendkívül gyenge és manipulatív teljesítményt nyújtottak. Saját szabályrendszert alkotva, a központi utasításokat eltúlozva önkényesen bitorolták a mérkőzéseket. Egy átlag csapat 12-15 szabálytalanságot követ el mérkőzésenként. Ehhez vegyünk még csapatonként 10 eseményt, amit nem fújnak le előnyszabály vagy sajátos megítélés alapján. A durvább csapatok 30+10-es mutatója azt jelenti, hogy közel 80 esetet kell elbírálni 90 perc alatt. A következetlen bíráskodás is hozzájárult a játékosok lezüllesztéséhez. Asportszerűbb csapatokban 2-3 fő, a durva csapatokban 6-7 fő az a létszám, akik különleges figyelmet igényelnek. Számomra az a legszomorúbb, hogy sok külföldről hazatért játékos rossz példát mutat akárcsak a hazai válogatott labdarúgók közül néhányan. A teljesség igénye nélkül felsorolok néhány sportszerűtlen eseményt:

- Játékvezető sértegetése, vitatkozás és reklamálás.

-Az ellenfél szabálytalan szerelése, lábfejére taposás, küzdelem kézzel és könyökkel.

-Színészkedés. Szimulálás.

- Összefejelés. A hátulról előre fejelő szinte mindig szabálytalan.

-Lökések ereje a földön, a levegőben és futás közben. Vállal lenne szabályos, de evvel a gumi szabállyal sokan vissza élnek. Ma a durvább csapatok vannak előnybe Magyarországon.

Ezekkel a rossz szokásokkal és beidegződésekkel megyünk kupa és válogatott mérkőzéseket játszani. Itthon ha nem szeretnek, az első szabálytalanság után máris sárga lapot osztanak, de az is lehet, hogy a hatodik után sem figyelmeztetnek. A nemzetközi mérkőzéseken pedig beleszaladunk a pofonba. Keressük meg a statisztikákat, melyek igazolják a leírtakat.

Riporterek és újságírók! Sokan, igazi kritika helyett csak simogatják a mérkőzésen résztvevőket. Néhány újságíró az utóbbi időben már megírja a problémákat. Tisztelet érte. Kísérlet képen követeljék meg a sportszerű játékvezetést. Átmenetileg sok lenne a sárga lap és a kiállítás, de megérné. Végre mernének fiatalokat játszatni az edzők, végre mernének cselezni és improvizálni az arra alkalmas játékosok. Nem kellene félni a sok sérüléstől. A sportszerű játékosok továbbra is mutassatok példát. Több lesz a néző és jobb lesz a hangulat a mérkőzéseken. A nézők külön dicséretet érdemelnek, mert nagy balhék nélkül, sportszerűen szenvedték végig az elmúlt éveket.

A sportági vezetők még nem jöttek rá, hogy csak fair környezetben fejlődik a labdarúgás. Elsőnek nekik kell felnőni a nemzetközi élmezőnyhöz. A magyar közönség nem rasszista és ez elmondható a játékosokról is. De kérdezzétek meg a színes bőrű sportolókat, milyen hangnemben ítélnek ellenük a bírók.

Fair play is the volleball way. Elnézést, labdarúgást akartam írni.

 

Tovább


Miért nem beszélünk egy nyelven?

A második világháború után a megszálló szovjet csapatokkal együtt működött a magyar lakosság egy része. Sokan beléptek az MSZMP-be, a Munkásőrségbe és a KISZ-be. Élték a mozgalmi életüket. Megérte. Ők lettek az ország vezetői. Közülük nevezték ki a gyárak, a Termelő Szövetkezetek, a bíróságok, az iskolák és egyetemek, a tudományos és a művészeti intézmények vezetőit. Tehát minden vezetőt, a bankokat és a postát is beleértve. A szakmai tudás másodlagos volt. Ha valaki ellenkezett a beszervezés kényszere miatt, jött a kirúgás a munkahelyről, verés és deportálás vidékre. Osztály idegen volt! Ha szervezkedett a rendszer ellen, a saját és a családja élete is veszélybe került. Ezért tört ki az 56-os Forradalom és Szabadságharc. Győzött a forradalom! Hol tarthatnánk, ha nem jönnek a szovjet katonák és a tankok a legyőzöttek kérésére? De jöttek és jött a megtorlás. Kivégzés, börtön, államosítás, vagyon elkobzás és állandó zaklatás. Forradalom után sok százezren hagyták el az országot. Meggyengülve és az egész országot bitorolva teltek a következő évtizedek. Csak az tudott érvényesülni, aki egyszerű aggyal vagy képmutatással együtt működött az elnyomó rendszerrel. Az iskolai felvételiknél a szülők kommunista élete volt a döntő, nem a tudás. Tehát a kommunista szülő kommunista gyereke vitte tovább a zászlót. A KISZ táborok züllött erkölcsi élete külön fejezetet érdemelne. A szabad rablás évtizedei megalapozták a mai vagyonokat. Az egyetemi és főiskolás modern lányok közül sokan luxus prostikként élték életüket. Az öreg taxisok csodás történeteket mesélhetnének. Erkölcsi mocsok a múltunk. Salamon Béla színművész humoros mondásától minden illetékes elvtárs berezelt:- Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én elkezdek egyszer mesélni.....

Tehát röviden levezetve már tudjátok hol van a vagyon. A bankokban, részvényekben, ingatlanokban, vállalatokban, erdőkben és szántóföldekben, stb.

Ezeknek az embereknek, utódaiknak még mindig van hatalmuk, Nekik nem volt rendszerváltás. Ha hoznak egy bírói ítéletet, ha iskolát vezetnek, ha tudományos területen, ha a médiában vagy az élet bármelyik területén dolgoznak, tudják a dolgukat. A nyugdíjuk sokszorosa az átlag jobboldaliakénál. Objektivitás kizárva. Erkölcs nem számít. Össze kacsintanak. Ha a dolgok pénzes oldalát nézzük, jól csinálták. Amennyire tompul a nemzet tudják, hogy az idő nekik dolgozik. Ezért nem lehet velük szót érteni. Mi úri emberek voltunk a gyilkosokkal és a tolvajokkal is és a kevésbé bűnös utódaikkal is. Mi nem húztuk meg a ravaszt.

De ha elindulunk az utunkra mert dolgozni és alkotni kell, ők hátba támadnak. Kegyelmet ne várjunk tőlük.

Sokan mesélhetnénk a minket, családunkat és barátainkat ért sérelmekről. Hagyjuk és nézzünk előre. A régi és elkötelezett embereket már nem tudjuk megváltoztatni. A fiatalok meg eldöntik, kihez akarnak csatlakozni. A törökökhöz vagy a magyar vitézekhez, kurucokhoz vagy a labancokhoz, a huszárokhoz vagy a Habsburgokhoz, 56-os forradalmárokhoz vagy a gyilkos kommunistákhoz, a liberális világpolgárokhoz vagy a hazafias jobboldalhoz.

Tovább

kiirommagambol

blogavatar

Elértem azt a kort, hogy nincs már kedvem egész nap zakatolni. Néha jól esik olvasni és írni a világ dolgairól.