Kiváló írásokat olvastam politikai és történelmi témában. Azt még nem tudom, hány év távlatából érdemes bármilyen ma történt eseményt elemezni és megítélni. Mert ha 100 évre visszamegyünk a történelembe Magyarországi viszonylatban akkor biztosra veszem, hogy Európa egyik vezető gazdasági és politikai nagyhatalma lehettünk volna, ha..... Ezért próbálnak kívülről és belülről is lenyomni évtizedek óta. Ha sorrendet állítanánk az országok között az emberiség ellen elkövetett bűnök tekintetében , Magyarország a sor végén kullogna. Objektív megítélésre persze ne számítsunk. A Néppárti tagságunk megkérdőjelezése is ebbe a sorba illik. Egy szatirikus film főszereplője -Surda- új munkahelyén próbaidejét töltötte. Ő megfordította a dolgot. - Nem én vagyok próbaidőn, hanem a cég nálam. Én döntöm el, akarok-e itt dolgozni.

A többi a nagyok dolga. Az EU vezetése és az ENSZ is hozott egy határozatot. Csökkenteni kell a feszültséget. Na nem Európában, hanem Közel-keleten és Észak -Afrikában. Na végre. Innentől kezdve szent a béke. Most fél óráig sorolhatnám hány országban lázítottak, bevonultak, szétlőttek és szétbombáztak az EU vezető államai az USA vezetésével. Természetesen a demokrácia és az igazságosság zászlaja alatt. Több százezer ember meghalt, több százezer meg elmenekült. Ezután jöttek a jó kis szankciók meg a blokádok. Kiéheztetni és kivéreztetni. Objektív tudósítások elárasztották a világot. Kik tehetnek arról hogy még nincs vége?

Ismertem egy pályafutása vége felé járó bokszolót. A kocsmában leütött valakit és a börtönbe kellett vonulni. Azt mesélte előtte, hogy belekötöttek, az elé lépő pacáknak villant a szeme de ő megelőzte. A bíróságon hiába magyarázta, meg akarták ütni de ő gyorsabb volt. Így halt meg az iráni tábornok. Ütni akart de USA megelőzte....

Irán is sok hülyeséget csinált. Most sarokba szorított vadként vagdalkozik. Nem kiszámíthatóak a reakciói. KO. Földön fekvőt nem illik rugdosni. Jól jönne egy kis béke. Hány évre menjünk vissza eldönteni, ki kezdte?

Azt jósolják, megint meg fog erősödni az Iszlám Állam. Az előbb felsorolt hatalmasságok nem képesek legyőzni ? Ilyen bénák vagytok? Vagy nem is akarjátok? Olyanok vagytok mint a SMOKEY ÉS A BANDITA című sorozat seriffje, aki mindig pórul jár és hoppon marad.

2005-ben mutatták be a Mennyei királyság című filmet. 1180 után játszódik Jeruzsálemben, ahol a keresztények védik a várost az iszlám Szaladin szultán seregével szemben. A film a fényűző, a zsarnok, az erőszakos és kegyetlen keresztény lovagokat állítja szembe az igazságos uralkodóval és a még korrektebb iszlám harcosokkal. A gonosz keresztények kierőszakolnak egy háborút Szaladin szultán és serege ellen. Természetesen az iszlám katonák fegyelmezettek és leleményesek.

Kicsalják őket a sivatagba, ahol megsemmisítő vereséget szenvednek. A nemrég lovaggá ütött Orlandó Bloom mint Jeruzsálem új vezére a megmaradt városlakókból sereget toboroz. Megszervezi a város védelmét. Hősiesen harcolnak, de a túlerő győz. Szaladin békét ajánl, és szabad elvonulást. Orlandó Bloom nem érti, mivel a keresztények az előző csatákban legyilkolták a legyőzött iszlám harcosokat. Hát igen. Az iszlám katonák ennyivel nagyvonalúbbak. Elfogadja az ajánlatot és megkérdezi Saladint mit jelent neki Jeruzsálem elfoglalása.

-Semmit! -Elsétál néhány métert. Megáll majd hátra fordul. - És mindent.

Kimaradt a film végéről: ilyen korrekt embereket várunk Európába!

Jeruzsálem alapítási éve I.E. 3000. Az Ábrahámi vallások szent városként tartják számon. Ez a judaizmus, a kereszténység és az iszlám.

4000-5000 éves kultúra van veszélyben. Irakban már megsemmisült. Közel -Kelet és Észak -Afrika megérdemelné a békét. De mi lenne akkor a manipulálókkal? Nem táncolna a tőzsde, a valuta árfolyama, az olaj ára, a színes fémek és a drágakövek ára és mindennek az ára. Csak így tudnak a világ urai elképesztő összegeket keresni munka nélkül.