Nem, nem a rock vagy pop fesztiválról. Az csodálatos volt. Bevillannak a rendszerváltás előtti együttesek, bandák. Jobbnál jobb együttesek. Ha ma lennének fiatalok, az ekkora tehetséggel megáldott zenészek közül sokan világhírűek lennének. Ezeknek a zenekaroknak a többsége csendesen vagy hangosan de rendszer ellenes volt. Az elvtársak rettegtek a tömegtől a csoportosulástól. Nem volt buli balhék és rendőrök nélkül. Megkergettek és ha elkaptak meg is pofoztak vagy gumibotoztak minket. Nem voltunk mi igazi forradalmárok csak olyan közepesek. Mi csak borsot törtünk az elvtársak és követőik orra alá. Hasonló balhék voltak a labdarúgó mérkőzéseken. Mi mint Ferencváros drukker mindig bajban voltunk. Mellékesen az ifjúsági csapattal bajnokságot is nyertem. A hatalom utálta a nép kedvenc csapatát. A legnagyobb veszély mindig az Újpesti Dózsa elleni mérkőzésen volt a Belügyminisztérium csapata ellen. A rendőrök különleges egységei kutyákkal, lovasrendőrökkel védték a rendet. Ez lefordítva azt jelentette, hogy szétverték a kocsmákat a mérkőzés előtt, alatt és utána, majd a nézőket okkal és persze ok nélkül. Zárójelben azért megjegyzem, hogy a zenészekhez hasonlóan az akkori játékosok sokasága ma világsztár lenne. Képzeljétek nem volt Ombudsman, Helsinki Bizottság, TASZ,stb. De minket nem is érdekelt. Sérelmeket hamar megemésztettük. Szerettük és csodáltuk a magyar sportolókat. Szegényes körülmények között készülve is megmutatták a világnak, hogy számos sportágban mi vagyunk a legjobbak. Azért nem sorolom föl a legjobbakat, mert szinte az összes sportágban volt világ és olimpiai bajnokunk.

Ma hova jártok fiatalok? Tüntetésnek hívjátok azokat a tanáraitok és iskolai vezetőitek által is propagált kivonulásotokat mint például a török kurdok melletti kiállásotokat? Tudjátok az igazi tüntetésen pofonokat is osztanak. Miért nem mentetek a Hősök terére a Székely szabadság napját ünnepelni? Mert nem mondta senki. Már szervezik a pedagógus tüntetést. Menjetek bátran a mai diktatúrában. 2006 tüntetéseinek nézzetek utána az interneten. Azok voltak az igazi demokratikus évek.

Ti is szeretnétek a szellemi elit titkos kasztjához tartozni? Akkor már értem. Tudni kell melyik újság, melyik TV, melyik internetes oldal, melyik párt követése jelenti a karrier felé vezető utat. Persze a tüntetések után is kaphattok egy kis pénzt a szervezőktől, de az igazi pénzforrás a szülő. Szegények rengeteget dolgoznak, hogy az anyagi igényeiteket kielégítsék. Tudjátok milyen nehéz pénzt keresni? Merre jártok még fiatalok? Minden hétvégén buli. Néha minden nap. Ki mennyit iszik, szív vagy költ az magán ügy. Nem keveset, ezt mutatja a statisztika. Este annyi fiatal utazik és tartózkodik az utcán, hogy mély szegénységről beszélni bolondság. Akár járhattok sportversenyekre is. Ma is csodálatos sportolóink vannak. De hogy van az, hogy magyar és külföldi barátaitok előtt dicsekszetek a csodálatos létesítmények láttán, büszkén mutatjátok be Budapestet, hét közben meg a tüntetéseken szidjátok azokat akik felépítették és létrehozták ezeket a csodákat. Duzzogva elfogadjátok a kedvezményes jogsit, diákhitelt és az ingyenes továbbtanulás, külföldi tanulmányutak lehetőségét. Ez jár nektek ebben a kegyetlen diktatúrában is. Olyanok vagytok mint a vezetőitek. Ők a példaképek? Az a Gyurcsány Ferenc,/ akit kétszer is megválasztottak a szüleid/ pedig dilettáns / vagy amatőr/ politikájával kisemmizte az országot. 2006-ban pedig visszahozta a fiatal kori üldöztetésünket. 2006 őszén rongyosra verette a tüntetőket. Egy dolog miatt azonban jár neki a kétes dicsőség: a betyárbecsület. Aki helyette vonult börtönbe vagy állt elé céltábla gyanánt az mind megkapja a jutalmát. Aki meg nem volt elég konspiratív azt eltakarította a környezetéből. Ha ma diktatúra lenne, a kémelhárítás rég letartóztatta volna a külföldi ügynökként tevékenykedő Momentumos fiatalokat. Sajnos kívülről ez a látszat. Nesze neked olimpia. Mért szeretik őket a franciák? Hát mert helyettünk kapták meg az olimpia rendezési jogát. Ha meg Ti fiatalok segítetek nekik tönkre tenni az országunkat, kimentek külföldre dolgozni. Ugye ez a terv? Legalább váltjátok a haza készülő magyarokat. Sokan jönnének haza mert nem a szakmájukban kaptak állást, kevesebbet keresnek mint az anyaország lakosai és még le is nézik őket. Kevesebb joguk van mint a bevándorlóknak. Kint nincs szólás szabadság. Veszély fenyegeti a testi épségüket. Itthonról nézve kicsit torzít a valóság, mert amit bemutatnak az a rózsaszín álom.

Igazságtalan lennék ha nem köszönné meg a jobboldal a rájuk szavazók hűségét. Nektek kell lavírozni, néha titokban tartani politikai és erkölcsi nézeteiteket. Ezért le a kalappal. Aki családban él és pozitív beállítottságú azt nehezen fertőzik meg. Valakiknél az a nagy legény és menő aki iszik, dohányzik, füvezik, hűtlenül csajozik, balhézik stb... A divat, a trendi és a hazug reklámok egy könnyen irányítható masszává gyúrja össze a közösségeket. Ez tükröződik a választási eredményeken. A kertvárosi, a vidéki és a sokoldalú életet élők egészségesebben és reálisabban tudnak gondolkodni mint azok, akik városi hangyabolyban és elektromos „kütyük „rabságában élnek. Függetlenül attól hogy melyik oldalra szavaztok, mindenkinek arra kellene törekedni, hogy igazi egyéniség legyen.

Tájékozódjatok a világ dolgait illetően. Alakuljon ki a SAJÁT világképetek. Tanuljatok, sportoljatok, dolgozzatok és szórakozzatok. Próbáljátok méltósággal és egy kis eleganciával élni az életet.

Minden rossz lépést az élet megbosszul. A bajban egyedül maradtok és hiába bánjátok meg, nincs kegyelem.

Amikor a diktatúráról, arroganciáról, a nagyképűségről és hasonló bolondságról hallok a Fideszt vádolva , egy fordított helyzetet kívánok a jövőre nézve. Tanárként, vállalkozókánt, igazgatóként, edzőként vagy polgármesterként irányítsd a csapatod a demokratikus elvek alapján. A fejedre fognak tojni a gyerekek vagy a felnőttek. Addig van demokrácia amíg megválasztanak. Utána direkt utasítások kellenek. Ha nem így cselekszel , kialakul a káosz meg az állandó okoskodás. Persze lehet és kell is finomítani az irányítást jó diplomáciai érzékkel de tudnod kell, hogy baj esetén minden felelősség téged terhel, mármint a főnököt. Minden embered hibájáért Te felelsz. Ha annyi pénzed lenne mint Gy. Ferencnek, akkor ez a szabály felülírható.

Egy nagy titkot elárulok: soha és sehol sincs demokrácia. Az intelligens és toleráns embereknél ez nem probléma. Minden közösségben más a főnök. Itt én, ott Te amott meg a harmadik.

Azt kívánom a fiataloknak, hogy az idősek nagyobb toleranciával forduljanak felétek. Segítsék az elhelyezkedéseteket, a család alapítást,lakáshoz és autóhoz jutást. Egyszer eljön a ti időtök is. Ha jók az emlékek, szívesebben viszonozzátok ezt a gesztust az idő múlásával.

A manipulált oktatóitok és a hazaáruló ellenzék máris szervezi a legújabb tüntetést. Belerángatva titeket egy újabb erkölcstelen kivonulásba. Mindenki mindenki ellen, mindegy csak dolgozni ne kelljen, meg tanulni. Ha meg edzésre vagy tanfolyamra jársz, sosem akarnak elengedni a tanulásra hivatkozva. Most ezt a klíma tüntit elrendelte egy nagyon gazdag valaki. Megfizetnek sok hazaáruló középvezetőt. Azok megparancsolják a tanáraitoknak akik igazolják az igazolhatatlant, mármint a ti részvételeteket a kivonulásokon. Szégyenkezve fogtok emlékezni ezekre az eseményekre ha rájöttök, hogyan manipuláltak titeket.

Nehéz röviden elmesélni, de én megpróbálom. A szocialista, a kommunista és a liberális egy tőről fakad. Nem az alkotás az erősségük, hanem a hatalom megszerzéséért folytatott állandó küzdelem. Csőcselék módjára minden sportszerűtlen eszközt bevetnek a siker érdekében. Velük nehéz küzdeni, mert minden írott és íratlan szabályt megszegnek. Ha sikerrel járnak, jön a bosszú. Halálos ítéletek, üldöztetés, börtön, verőemberek, vagyon elkobzás és a más javainak a felélése. Ehhez járul még a nemzeti kultúra elpusztítása és a morális csőd.

A jobboldali ember fő feladatának az alkotást tekinti. Mivel szereti népét ,a hazáját és a családját, az anyagi javak megtermelését és megtartását tartja fő feladatának. Ápolja kultúráját és igyekszik morális példát mutatni kicsiknek és nagyoknak.

Lehet választani!